BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 10 september 2013

EEUWIGE WONINGEN


De duivel weet dat zijn plaats al is bepaald. Niets kan ervoor zorgen dat zijn veroordeling verandert. Welnu, zijn werk en al zijn tijd is toegewijd om te voorkomen dat de mens, die volgens het beeld en gelijkenis van de Almachtige is geschapen, een andere eindbestemming heeft dan die van hem.

De Here Jezus zei:
Uw hart worde niet ontroerd; gij gelooft in God, gelooft ook in Mij. In het huis mijns Vaders zijn vele woningen – anders zou Ik het u gezegd hebben – want Ik ga heen om u plaats te bereiden” (Johannes 14:1-2).

Er zijn veel redenen waarom het hart verontrust kan worden: het einde van een relatie, financiële problemen, gezondheidsklachten, familie problemen, het verlies van iemand enz. De duivel en zijn demonen hebben van alles gebruikt om het binnenste van iemand binnen te dringen en chaos daar te zetten (verontrust hart).

Wanneer iemand in Jezus gelooft, dan zullen de problemen niet als een magisch trucje verdwijnen. Allen hebben hun strijden en uitdagingen – het verschil zit in het geloof, de kwaliteit van het geloof. Als ik denk dat ik alleen maar 70, 80 jaar oud zal worden of misschien een beetje langer, dan zal mijn verstand kreunen van de pijn van de problemen.

De woningen in het huis van de Vader werden niet verzonnen door onze Heer alleen maar om ons gerust te stellen, zodat wij iets hebben waarmee wij ons verstand bezig kunnen houden, als dat het geval was geweest, dan had Hij het wel gezegd. De woningen bestaan en ze zijn bereid voor degenen die blijven volharden, degenen die zich niet overgeven vanwege de strijden, maar er altijd sterker uitkomen; zij begrijpen dat zij op deze aarde leven, maar er niet aan toe behoren. Hun grootste verbinding is niet gekoppeld aan de dingen noch aan de mensen van deze wereld, maar aan Degene die is gekomen, Zijn leven op het kruis offerde en heen ging om de plaats te bereiden waar wij de eeuwigheid door zullen brengen.

Met dank aan: bisschop Gonçalves


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel.: +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten