BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 11 april 2013

DEZELFDE PLAATS, HETZELFDE GELOOF

Dezelfde plaats, dezelfde geest, hetzelfde geloof

Wat zorgde ervoor dat de uitstorting van de Heilige Geest op Pinksteren plaatsvond? Allen waren onder hetzelfde dak, alsof ze aan het wachten waren om “bediend” te worden. Zonder bezorgd te zijn, waren allen aan het wachten. Geduldig, beleefd, hoffelijkheid karakteriseerde die sfeer van geloof.

Al zouden zij toegang hebben tot de hedendaagse technologie (zoals een mobieltje), dan zou niemand het durven om dat mee te nemen naar die Plaats van Geloof. Allen in dezelfde plaats. Allen deelden dezelfde gedachtes. Allen waren verenigd. Herinnert u zich nog het visioen van David?

“Ziet, hoe goed en hoe liefelijk is het als broeders ook tezamen wonen” (Psalm 133:1) NBG ’51.

Allen in dezelfde plaats betekende gemeenschap, de eenheid van gedachtes. Niemand dacht aan zichzelf of aan zijn persoonlijke doelen; Per slot van rekening waren ze daar alleen maar voor één reden: ze waren aan het wachten op de Belofte van de Here Jezus. Het “land” was klaar om het Heilige Zaad te ontvangen. Steentjes, onkruid, mieren en alles wat de ontwikkeling van het Zaad op dat land kon tegenhouden was al verwijderd.

Behalve het geloof, neutraliseerden de oprechtheid, berouw, nederigheid allerlei slechte invloeden.
Alles werkte mee voor de uitstorting van de Geest van Jezus. Opeens kwam er Een geluid uit de hemel; Het geluid van een sterke wind. Het vulde het huis waar zij zaten. Niemand had zeker verwacht om in tongen te praten. Ze hadden zich dat niet eens voorgesteld. Maar dat is wel wat er gebeurde. Het gebeurde onverwachts, als een teken van de vervulling van de Belofte. Dit gebeurde omdat iedereen in dezelfde plaats, in dezelfde geest en hetzelfde geloof waren; daarom werden zij

 “…allen vervuld met de heilige Geest en begonnen met andere tongen te spreken, zoals de Geest het hun gaf uit te spreken” (Handelingen 2:4) NBG ’51.


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur)
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten