BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 2 april 2013

DE ZEGEN EN HET EEUWIG LEVEN

De plaats van de zegen en eeuwig leven
 
“Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene der ganse schepping, want in Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn, de zichtbare en de onzichtbare… alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen; en Hij is vóór alles en alle dingen hebben hun bestaan in Hem” (Kolossenzen 1:15-17) NBG ’51.


Hij was de Heer van de Glorie, maar werd door de Geest hier op aarde verwekt om te dienen. Om een dienaar te zijn. Om te gehoorzamen. Om Zich op te offeren. Daarom liet Hij niet toe dat Hij zijn tijd zou verspillen, maar Hij wijdde Zich ertoe om Zijn Heer te dienen. Zijn gedachtes kwamen overeen met die van de Vader.

Zolang er geen sprake is van de geboorte uit de Geest, zal de persoon nooit een dienaar kunnen worden. Hij kan zichzelf of het kwaad zelfs dienen, maar hij zal nooit God kunnen dienen. Het is niet mogelijk dat de Heilige Geest mensen leidt die dienaren van zichzelf of het kwaad zijn. Vandaar de reden waarom de persoon zijn impulsen niet kan beheersen en opstandig blijft.

Als Dienaar zijnde koos Jezus niet voor de Berg Hermon. Hij werd door de Heer, Zijn Vader, geroepen naar die Heilige Plaats om de profetische visie van het Nieuwe Jeruzalem, de Hemelse Kerk van de Here Jezus, aan Zijn dienaren te geven. Hermon diende niet als de Berg Sinai, waar de Wet en de Geboden aan de opstandige kinderen van Israël werden gegeven.

Hij was niet als Golgotha, die diende als een plek van het Offer, dat de Vader niet kon aanzien; Hij was ook niet als de Berg Karmel, die diende voor de grote uitdaging met de afgodendienaars; En hij was ook niet gelijk aan de Berg van de Zaligsprekingen, die diende als een school om de kinderen van God te vormen. In plaats daarvan diende de Berg Hermon als een Heiligdom van de Almachtige, omgeven door Zijn kinderen.

“En zijn gedaante veranderde voor hun ogen en zijn gelaat straalde gelijk de zon en zijn klederen werden wit als het licht. En zie, hun verschenen Mozes en Elia, die met Hem sprake… Terwijl hij nog sprak, zie, daar overschaduwde hen een lichtende wolk, en zie, een stem uit de wolk zeide: Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb; hoort naar Hem!”
(Matteüs 17:2-5) NBG ’51.

God-de-Vader (Lichtende Wolk), de Stem uit de Wolk (God-de-Heilige Geest) en, op dat moment, de dienaar Jezus (die nog niet Zijn plaats op de Zijn Troon had ingenomen), met Zijn kinderen, die gerepresenteerd werden door de drie discipelen.

Hier zien wij nogmaals de Almachtige neerdalen op een Berg. De Hermon werd exclusief apart gehouden voor dit glorieuze moment. Om aan de ware dienaren van de Here Jezus een visie te geven van hun hemelse toekomst. Het is niet voor niets dat zijn naam Consecratie, Toewijding en, door Hemels Bezoek, betekent en dat hij als een Heilige Berg wordt gezien. Daar, in een profetische visie, kon de Almachtige genieten en Zich verblijden vanwege het plezier om Zijn kinderen om Zijn Troon te zien en Hij kon uitroepen: Ziet, hoe goed en hoe liefelijk is het, als broeders ook tezamen wonen!

In Jeruzalem klaagde Jezus:
“Jeruzalem, Jeruzalem, dat de profeten doodt, en stenigt, wie tot u gezonden zijn, hoe dikwijls heb Ik uw kinderen willen vergaderen, gelijk een hen haar kuikens onder haar vleugels vergadert, en gij hebt niet gewild” (Matteüs 23:37) NBG ’51.

Maar daar, op de Hermon, overpeinsde de Dienaar Jezus over Zijn toekomstige Glorie en riep samen met de Vader uit: Ziet, hoe goed en hoe liefelijk is het, als broeders ook tezamen wonen! Daar gebiedt Hij ook Zijn zegen en leven tot in eeuwigheid voor zijn veroverende kinderen.

Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten