BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 20 juli 2018

HOE DE HEILIGE GEEST TE ONTVANGEN




Eerste stap: Bewustzijn.
Zich ervan bewust zijn dat niemand gedoopt wordt met de Heilige Geest omdat hij het verdient. Als de persoon denkt dat hij het verdient, zal hij het nooit ontvangen. Deze doop dient met alle kracht en het gehele hart, door het geloof in de Here Jezus Christus gezocht te worden.
Tweede stap: Willen.
Het willen is niet simpelweg een wil of een goed idee en ook niet omdat anderen Hem hebben. Maar het is net zo noodzakelijk als de behoudenis. Het is een wil dat vergelijkbaar is met de vergeving van de zondes. Het is een brandende wens boven elke andere droom of wens van het hart. Meer dan het leven, trouwen, de wereld veroveren, oftewel, meer dan alles wat de mensen of deze wereld kunnen bieden. Daarom stelt de Here deze dorst als een voorwaarde. Het is noodzakelijk om dorst te hebben. Heel veel dorst. Wanhopige dorst. Als iemand dorst heeft… (Johannes 7:37) Als er geen “klauwen” zitten in het willen, wordt het moeilijk.
Derde stap: Gedachtes.
Het willen dient gevolgd te worden door de gedachte die in de Persoon van de Heilige Geest is. De gedachte dient constant in Hem te zijn, zowel thuis, op het werk, op straat, in de kerk of welke plaats dan ook. Zo vaak mogelijk. Het is zoals een relatie. Wanneer u een relatie met iemand heeft, denkt de persoon constant aan diegene, is dat niet zo? Hetzelfde dient te gebeuren met de kandidaat voor de Goddelijke Zegel. Het belangrijkste is om het verstand gefocust op Hem te houden. Het is niet nodig om te zeggen dat de kandidaat er in deze fase voor dient te zorgen dat hij zich isoleert van alles dat schadelijk is voor zijn goede geweten. Vermijd slechte gezelschappen of mensen die tegen het geloof zijn, vulgaire afleidingen en alles wat de relatie met de Geest verstoort. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het geloof vereist offers. Als met de veroveringen van materiële goederen de offers niet ontbreken, des te meer met de geestelijke veroveringen. Stel u eens de volheid van de Heilige Geest voor!
Er moet dus bovennatuurlijke inspanning zijn.
Conclusie:
Wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan, hoeft de kandidaat niets meer te doen, laat staan zich zorgen maken. Het is alleen wachten. Op elk moment en elke plek kan Hij u dopen. Thuis, op het werk, op straat, in de kerk, er is immers geen belemmering meer zodat de Here Jezus Christus u komt dopen met Zijn Geest.
NB: Gedurende het moment dat het “verstand bezig is” met de Persoon van de Heilige Geest, zal de duivel hoogstwaarschijnlijk vieze gedachtes blazen. Als dit gebeurt, weet dan dat dit een uitstekend teken is dat u op de juiste weg bent. Word niet wanhopig. Wees niet bezorgd. En denk niet eens dat u tegen Hem aan het zondigen bent. Verleiding is geen zonde. Zonde is in de verleidingen vallen. Een onvergeeflijke zonde is de Heilige Geest beledigen of woorden uitspreken die tegen Hem ingaan.
Wanneer er vieze gedachtes komen, wees niet bang en vlucht niet. Profiteer van het moment en bied weerstand aan de duivel door de Here Jezus te prijzen. Hetzij met liedjes, hetzij met woorden van lofprijzing (met een hoog of laag volume), dit hangt van uw privacy af). Het belangrijkste is niet bang zijn of geïntimideerd raken door de vieze gedachtes. U moet reageren! En reageer met lofprijzingen voor God.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres: Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 883 7764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten