BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 10 juli 2018

3 VOORBEELDEN VAN VERLORENEN




In Lucas hoofdstuk 15, laat de Here Jezus 3 soorten verlorenen en hun oorsprong zien.
Het verloren schaap, een irrationeel dier die afdwaalde omdat het niet dacht. Dit zijn mensen die door de emotie van het hart leven. Ze gebruiken hun verstand niet en dwalen daarom van de kudde af. Maar ze kunnen gevonden worden door de herder.
De verloren munt die verloren raakte vanwege iemands onoplettendheid. Dit zijn mensen die nog steeds melk drinken en geen vast voedsel hebben gekregen. Daarom zijn ze in het huis verloren. Deze munt zal vroeger of later gevonden worden.
De verloren zoon ging met zijn eigen benen de modder in om met de varkens te eten. Dit zijn mensen die, ondanks het feit dat ze door de Vader gewaarschuwd werden, niet wilden luisteren. Ze werden misleid door de materiële veroveringen en gingen opzoek naar de plezieren van de wereld.
Voor verloren kinderen is er alleen maar één manier: Het berouw “zonder als” (eerlijk) en een houding om terug te keren naar het huis van de Vader.
Oftewel, de schapen kunnen gered worden, de munt kan gevonden worden, maar degene die het huis met zijn eigen benen heeft verlaten, is de enige die deze situatie kan veranderen.
Met dank aan: Bisschop Bira Fonseca


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres: Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 883 7764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten