BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 3 april 2018

SCHAAMTES EN ZONDEN




Wanneer de mens zijn leven aan de Here Jezus overgeeft, begint hij de grote wedloop van zijn bestaan dat tot zijn laatste adem duurt. Deze wedloop heeft als doel om uw geloof te testen om de grootste prijs te veroveren: de Behoudenis. De strijd is moeilijk en lang, het vereist geduld, wat ook weerstand en volharding is om te beëindigen wat werd begonnen.

Om ons te bemoedigen, heeft de Heilige Geest een “grote wolk” van getuigenissen van geloof, oftewel, van overwinnaars die deze weg hebben gelopen en hun doel hebben bereikt (zie Hebreeën 11:1-40). Bovendien getuigden zij gedurende hun gehele leven met standvastigheid, hun trouwheid aan de Allerhoogste. We kunnen aan deze wolk van voorbeelden velen anderen toevoegen, die gedurende hun christelijke verhaal, ook de moeite hebben gedaan om de moeilijkheden te overwinnen en te vertrouwen op de wetten van de Heer.
In deze geestelijke wedloop, is het essentieel om alles wat uw geestelijke reis kan belemmeren te verwijderen. Immers, niemand kan “hun wedstrijd” afmaken als ze een gewicht op zich dragen. Naast het feit dat ze snel moe zullen zijn, lopen ze het risico om te struikelen en te vallen. Daarom de waarschuwing om alle schaamtes en zondes te verwijderen. Ze hebben beiden vernietigende gevolgen in de gemeenschap met God.
Het verwijderen van de schaamtes betekent de angsten met betrekking tot de persoonlijke doelen van deze wereld, in het verstand weghalen. Huwelijk, carrière en andere dingen die zwaar hebben gewogen in deze wedloop van de verovering van de eeuwige behoudenis. Hoevelen beginnen goed, maar geven vanwege sentimentele problemen de Grootste Prijs op?
Het geestelijke leven vereist vooruitgang en dient gebouwd te worden met bereidwilligheid en zonder verlies van tijd (zie Mattheüs 7:24-25), zodat aan het eind van de menselijk bestaan, het doel bereikt zal worden: de prijs van goedkeuring van de Here Jezus Christus ontvangen.
Tekst uit de de Bijbel ACF met mijn opmerkingen – Hebreeën 12:1
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 883 77 64

Geen opmerkingen:

Een reactie posten