BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 19 februari 2016

HET VERSCHIL TUSSEN HET BIJBELSE GELOOF EN HET RELIGIEUZE GELOOF




Dat de Geest van God in u en uw familie de vrijheid vindt om Zijn glorieuze Werk te doen!
Ik wil graag iets, dat de Geest van God mij heeft geopenbaard, delen met de geïnteresseerden over het oneindige verschil tussen het religieuze en het Bijbelse Geloof. Het meest schadelijke effect van het religieuze geloof is de verdeeldheid die het veroorzaakt tussen de mensen. Wanneer iemand zegt: ik ben evangelisch, creëert dit direct een barrière tussen hem en een katholiek persoon en vice versa. En wat voor geloof is dit dat onderscheidt, verdeelt en barrières creëert onder de mensen? Zijn wij niet allen schepsels van God? Hoe zou Hij een religieus systeem creëren dat in staat is om Zijn schepping te verdelen? Dit is niet logisch, toch?

Precies. Het religieuze geloof heeft niets te maken met de Allerhoogste God , die op de aarde kwam om allen te redden, ongeacht ras, huidskleur, geslacht, seksuele voorkeur, enz. ALLEN!
Maar de vraag is: waarom zijn de religies zo sterk, tot het punt waarop, in de lange geschiedenis van de mensheid, het de hoofdreden is voor alle oorlogen in de wereld?
Omdat het religieuze geloof samenwerkt met het emotionele geloof. Op dezelfde manier dat emotie gebruikt wordt om rivaliteit, (soms zelfs tot stervens toe), tussen clubs te bevorderen, zo wordt de religieuze persoon ook bewogen door het emotionele geloof, wat geen enkel praktisch voordeel brengt.
Maar het Bijbelse Geloof wordt op geen (enkel) manier gesteund door de wetenschap van deze wereld. In plaats daarvan kwamen de leringen (Wetten, Geboden en Kennis van Wijsheid) van de Geest van God, de Allerhoogste. En het leuke en intelligente is dat een ieder het recht heeft om Zijn Beloften te mogen testen en zelfs de vervulling ervan te eisen van de HEER.
Naast Zijn spectaculaire Discipline (geen volgeling van de Bijbel is verslaafd, heeft een slecht karakter, is inconsequent, een herrieschopper, corrupt, een leugenaar enz.). In plaats daarvan heeft elke volgeling van de Bijbel een stabiele familie en raken zij nooit betrokken bij de viezigheid van deze wereld.
Het Bijbelse Geloof komt van de Vader van de Wijsheid en beloont ons met een schoon geweten, eerlijkheid, vrede met andere mensen en boven alles, met God. Het is wat de Here Jezus Zijn volgelingen belooft:
“IK BEN GEKOMEN, OPDAT ZIJ LEVEN HEBBEN EN OVERLOED” ( Johannes 10:10)
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten