BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 16 februari 2016

DE OVERTUIGING VAN DE GEEST




Het is niets nieuws dat de meerderheid van de mensen een leven leidt dat los is van de Geboden van God. We weten dat de ongelovigen de Begeleiding van de Almachtige gewoonlijk als onnodig beoordelen, net zoals ze het normaal vinden om alles wat van God is te veroordelen. Maar waarom gebeurt dit? Waarom zien de wereldse mensen de zonde niet als zonde? Omdat zij gerechtigheid met ongerechtigheid verwarren? En waarom geloven zij niet in het Oordeel van God?
Al deze vragen hebben slechts één antwoord: omdat de Heilige Geest hen niet heeft overtuigd wat deze drie dingen zijn.
Daarom zijn er velen die regelmatig naar de kerk gaan, maar losbandig leven en denken dat de genade van God hun zal verlossen van de hel. Om dezelfde reden zijn er vele religies die denken dat God een uitzondering voor hen zal maken, omdat ze een bepaalde taak vervulden of een bepaalde titel hebben in een gemeente. Het is ook door dit gebrek aan overtuiging dat de maatschappij leeft alsof ze nooit verantwoording van hun werken aan God moeten afleggen.
Maar het is goed om te herinneren dat het feit dat de Heilige Geest deze mensen niet heeft overtuigd niet wil zeggen dat de schuld van hun verdoemenis bij God ligt. DE HEER heeft alle macht om te overtuigen, maar wij zijn degenen die Hem de conditie geven om dit te doen. Er staat immers geschreven dat er bij God geen aanzien des persoons is (zie Handelingen 10:34), maar vanwege de hardheid en het gebrek aan berouw, stapelen de ongelovigen de toorn op tegen zichzelf (zie Romeinen 2:5). Het feit dat ze niet door God werden overtuigd is het grootste bewijs dat het hun ontbreekt aan een waar verlangen om Hem te kennen.
Als u met zo een persoon leeft en heeft geprobeerd om hem te overtuigen van de waarheid, dan heeft u waarschijnlijk geen succes gehad. En dit zal ook nooit gebeuren. Maar wordt hier niet boos om, omdat dit niet uw rol is – het is de rol van de Heilige Geest. En, als het u op de een of andere manier is gelukt om iemand van mening te doen veranderen, dan kunt u er zeker van zijn dat deze persoon niet bekeerd is, omdat hij werd overtuigd door een mens en niet door God. En de eerstvolgende die met een beter argument dan die van u komt, zal in staat zijn om hem opnieuw te overtuigen.
Daarom mag u nooit vergeten om van uw hart een plaats te maken die bruikbaar is voor de actie van God. Laat niet toe dat de nederigheid die u in het begin toonde, met de tijd verdwijnt. Vecht dagelijks tegen de wortel van de hoogmoed, egoïsme en zelfgenoegzaamheid. Door dit te doen wordt u overtuigd door het gehele Woord van de Allerhoogste en bewandelt u de weg van het geloof. Anders zult u overtuigd worden door de duivel, omdat uw hart anders bruikbaar voor de duivel zal zijn en u zult dan, met grote stappen, richting de dood rennen.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten