BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 10 december 2014

WIE WIL LANG LEVEN?


Als wij de tien geboden met aandacht lezen, merken wij op dat de eerste vier geboden met een persoonlijke relatie met God te maken hebben en de laatste zes met de manier waarop wij onze naaste dienen te behandelen.
Ik, persoonlijk, geloof dat niemand in staat is om de laatste zes geboden volledig te vervullen zonder de eerste vier te praktiseren. Vanwege het feit dat de relatie tussen de mensen ook gekoppeld is aan de relatie met God.
Dat wordt duidelijk wanneer wij het vijfde gebod lezen: “Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de Here, uw God, u geven zal.”
Het is niet zo moeilijk om te begrijpen wat het inhoudt om de ouders te eren, toch? Maar, als wij goed nadenken, dan komen wij erachter dat dit meer betekent dan alleen de ouders te respecteren.
Waarom dienen wij onze ouders te eren?
Omdat het rechtvaardig is!
Zonder onze ouders zouden wij niet eens bestaan. In de meeste gevallen hebben de ouders hun best gedaan voor hun kinderen. Al hebben ze niet helemaal goed voor de kinderen gezorgd, hebben ze zeer waarschijnlijk hun best, volgens hun vermogen, gedaan. Zonder ouders bestaan er geen kinderen. Daarom dienen de kinderen hun ouders te eren.
Nou, geestelijk gesproken, is het niet anders. God is vader. Zonder Hem zouden wij niet bestaan. Aan de andere kant, wat het geloof betreft, kan de kerk ook als moeder gezien worden. Zonder de kerk zouden wij God niet leren kennen.
Op dezelfde manier waarop wij onze ouders moeten eren, dienen wij God en de kerk (het werk van God) ook te eren.
Één ding dat ook interessant is, is het feit dat dit gebod, het enige uit de tien geboden is dat gepaard gaat met een belofte: “…opdat uw dagen verlengd worden in het land…” – Als wij onze ouders eren, zullen wij door God geëerd worden, met lang leven.
Bisschop Rui Silva


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel.: +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten