BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 15 december 2014

HOELANG NOG?

“Doch een ongeestelijk mens aanvaardt niet hetgeen van de Geest Gods is, 
want het is hem dwaasheid en hij kan het niet verstaan, omdat het slechts geestelijk te beoordelen is” 
(1 Korinthiërs 2:14).
Helaas begrijpen veel mensen het Woord van God niet, in het bijzonder met betrekking tot het offer. Iedereen wil een comfortabel leven, welvarend en succesvol zijn, maar niet allen zijn bereid om de prijs te betalen om dat te veroveren. Velen willen geen moeite doen, geen offers brengen, terwijl er zonder offer niets veroverd wordt in dit leven.
De zegens van God vallen niet uit de lucht, zij worden veroverd en alleen degenen die moeite maken, strijden, dingen verloochenen en handelen door het geloof in Gods Woord, zijn in staat om ze te veroveren.
Hoewel de Here Jezus al naar deze wereld is gekomen en Zijn leven gegeven heeft om ons te redden, dienen wij desondanks alsnog te offeren. Hij zei dat het Koninkrijk van God veroverd zal worden met geweld, en alleen de geweldenaren, alleen degenen die met geweld tegen hun eigen wil ingaan, om de wil van God te doen, kunnen het in bezit nemen.
In de kerken zijn er veel goede mensen die in God geloven, maar ze begrijpen niet waarom hun leven niet verandert. Dit zijn mensen die bidden, vragen, huilen, altijd deelnemen aan de diensten, de diensten op zondag niet missen, maar er gebeurt niets! Er is geen verandering, geen bevrijding en zij kunnen hun doelen niet bereiken. Het zijn mensen die gefrustreerd, ontmoedigd, teleurgesteld in het leven zijn en zelfs tot jet punt komen waarop zij denken dat God niet om hun geeft, dat Hij niet van hun houdt of dat zij geboren zijn om te lijden. Velen verkoelen in hun geloof en afdwalen van Gods weg, of gaan van kerk naar kerk, alsof een kerk hun probleem zou kunnen oplossen. Dat is niet zo.
Geen kerk of religie kan onze problemen oplossen, alleen God kan dit doen, door een actie van geloof van onze kant. De waarheid is dat onze toekomst niet in de handen van God, een pastor, bisschop, religie of in wiens handen dan ook is, onze toekomst ligt in onze handen. Want alles wat de mens zaait, zal hij oogsten, hetzij goed of slecht. We oogsten vandaag wat wij gisteren hebben gezaaid en zullen morgen oogsten wat wij vandaag zaaien, dat is de wet van het leven.
U kunt veel geloof in God hebben, maar als u uw geloof niet gebruikt, dan zal het geen resultaten of voordelen brengen, omdat het geloof zonder werken dood is. En het offer is de grootste uiting van het geloof. Ons leven is het resultaat van het offer dat wij aan God presenteren. Jezus zei dat het noodzakelijk is om te offeren:
“Van toen aan begon Jezus Christus zijn discipelen te tonen, dat Hij naar Jeruzalem moest gaan en veel lijden van de zijde der oudsten en overpriesters en schriftgeleerden en gedood worden en ten derden dage opgewekt worden. En Petrus (die een vleselijk mens was, was hoewel hij een discipel van Jezus was, was nog niet opnieuw geboren, hij had de Heilige Geest nog niet ontvangen) nam Hem terzijde en begon Hem te bestraffen, zeggende: Dat verhoede God, Here, dat zal U geenszins overkomen! Doch Hij keerde Zich om en zeide tot Petrus: Ga weg, achter Mij, satan; gij zijt Mij een aanstoot, want gij zijt niet bedacht op de dingen Gods, maar op die der mensen” (Matteüs 16:21-23).
Niet dat Petrus bezeten was door een boze geest, maar omdat hij een natuurlijk en vleselijk mens was, begreep hij het belang van het offer niet. Voor hem was het waanzin. Daarom was het niet moeilijk voor satan om hem te inspireren, om te proberen voorkomen dat Jezus het offer zou brengen, dat nodig was voor de redding van de mensheid.
De duivel weet dat het offer de sleutel is tot de overwinning en hij probeert op alle mogelijke manieren te voorkomen dat mensen dit inzicht hebben: een actie van geloof ondernemen en God een volmaakt offer presenteren.
Dus als het gaat om offeren in de kerk, komen er een aantal twijfels in de hoofden van veel mensen op. Er verschijnen veel negatieve gedachten, boosaardige gedachten. Het kwaad plant twijfels zodat de persoon bang zal zijn om te offeren en, zodoende, de realisatie van zijn dromen niet zal veroveren.
De duivel gebruikte Petrus, en hij gebruikt vrienden, familieleden, mensen die heel dicht bij u zijn en soms zelfs pastors, om woorden van twijfel te brengen en te zeggen dat dit gek is, zodat de persoon verdeeld blijft tussen twee gedachten, vol twijfels en zijn geloof wordt geneutraliseerd.
Dat is de reden waarom we met niemand moeten overleggen over wat we wel en niet moeten doen, want niet iedereen is in hetzelfde geloof als wij. Zelfs als de persoon in de kerk is, betekent het niet dat hij in hetzelfde geloof is, integendeel, zelfs mensen in de kerk kunnen geïnspireerd worden door de duivel, om onze gedachten te verwarren.
Het geloof is een gave van God, een openbaring, het is iets persoonlijks, iets tussen de mens en God, en we moeten goed gedefinieerd zijn in ons geloof, om het in praktijk te zetten. Zo zal de kracht van God gemanifesteerd worden in ons leven.
Als de Here Jezus was gestopt met luisteren naar de stem van het geloof en in plaats daarvan zou luisteren naar de stem van de gevoelens, zou Hij Zijn leven niet als een offer aan het kruis hebben gegeven, en zouden wij verloren zijn in onze zonden en zou er geen redding zijn. Maar hoewel het vlees zwak was, werd de Geest voorbereid.
Ik vraag me af… Als bisschop Macedo de openbaring van God ontving, om alles te verlaten, alles te offeren, zijn baan, zijn carrière, zijn persoonlijke projecten, om de boodschap van de Behoudenis te brengen tot de verlorenen, maar zou luisteren naar de stem van zijn vrienden, naaste familieleden (die zich zelfs tot de Here Jezus hadden bekeerd, maar zeiden dat hij gek was en dat het niet zou werken, dat hij niet door God geroepen was om een pastor te zijn) wat zou er dan zijn van die miljoenen mensen gered door de UKGR in deze wereld? Vandaag zijn deze mensen ontsnapt uit de armoede, drugs, misdaad; families zijn hersteld; mensen in wie niemand interesse had, vol van trauma’s, complexen, diepe depressies, mensen die zelfs dachten aan zelfmoord, zijn nu gered, volledig getransformeerd en leiden een gelukkig leven in het Koninkrijk van God.
De Universele Kerk is een werk van geloof, dit geloof van offer, en als u echt grote dingen wilt bereiken in uw leven en een verschil wilt maken, dan is het offer de sleutel. Luister alleen naar de stem van het geloof en weiger alle twijfels en negatieve gedachten die zich voordoen om uw dromen te proberen te vernietigen.
Ik stel u dezelfde vraag die Elia stelde op de berg Karmel: Hoelang blijft u verdeeld tussen twee gedachten?
Met dank aan: bisschop Paulo Roberto Guimarães


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten