BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 10 juli 2014

IN DE VERENIGDE STATEN IS ER EEN…


In de Verenigde Staten is er een rode koe geboren. De Joden wachten al ongeveer 2000 jaar op het nieuws dat onlangs werd vrijgegeven: er is een rode koe geboren voor het reinigingsritueel. Dit klinkt misschien een beetje raar voor u, maar de ware betekenis is zelfs voor sommige Joden best moeilijk om te begrijpen.
Nadat de mensheid door de zonde was besmet, vanwege de ongehoorzaamheid, volgden er serieuze consequenties. Als gevolg van de zonde ontstond de dood en wordt ook wel geïdentificeerd worden als het “loon van de zonde”. De dood werd het maximale symbool van de zonde. Elke keer wanneer iemand stierf, kon de kracht van het vonnis gezien worden. Een ieder die een lijk naderde of aanraakte werd onrein.
En hoe reinig je een persoon die besmet is? – Vroeg Mozes. God antwoordde hem door een wet in te stellen dat ervoor zou zorgen dat de mens van deze onreinheid bevrijd zou worden en het geeft hun het privilege om een relatie te hebben met God.
De Almachtige verklaart, als een Rechtsbeginsel, in Numeri 19, dat Eliëzer, de priester, de rode koe moest nemen – perfect in zijn roodheid en zonder fysieke imperfecties. Het was zo belangrijk dat de koe perfect was, dat zelfs zijn romp werd gecontroleerd. Hij mocht nooit zware ladingen hebben gedragen. De leeftijd was normaal gesproken tussen de drie en vier jaar oud en hij moest aangeschaft worden met geld uit de offerandes van de Tempel, om het volk van Israël te symboliseren.
Het ritueel moest buiten de muren van het kamp gedaan worden. Na de bouw van de Tempel, werd de Olijfberg de gekozen plaats hiervoor. Er was zelfs speciale toegang vanuit de Oost poort van de Tempel naar de berg. Deze doorgang werd gebruikt op de Verzoendag, voor de zondebok, die de woestijn in werd geleid en voor hetreinigingsritueel.
Eenmaal op de Berg, werd het kalf geslacht voor de priester, die een kleine hoeveelheid bloed in zijn linkerhand zou nemen, zijn wijsvinger zou natmaken en zeven keer in de richting van de Tempel zou sprenkelen.
Er was geen altaar, alleen brandhout om het kalf te verbranden. Er werden bij het verbranden van het dier, een cederhouten tak, een hysop tak en een spoel van scharlaken wol toegevoegd aan het  OFFER. Alles werd tot as verbrand.

Daarna, werd dit as door een reine man meegenomen en gemengd in bronwater. Na dit proces, was het water voor de reiniging gereed. Het mengsel werd in drie gelijke delen verdeeld. De eerste zou voor de binnenplaats van de Tempel zijn. De tweede, voor allen die heilige werkzaamheden verrichten en de derde werd geplaatst op de Olijfberg, voor de reiniging van alle Joden. Volgens geleerden, werd dit ritueel sinds de tijd van de Bijbel tot op heden, alleen maar negen keer uitgevoerd, omdat het heel zeldzaam is om zo een dier te vinden.

In een opmerking aan Mishnah (Het Joodse Wetboek, ook wel bekend als de Gesproken Torah), van Maimonides, zal de tiende kalf voorbereid worden voor de Messias. Dit is waarom de vondst van deze koe door het Jodendom wordt gezien als een groot profetisch teken. In de komende maanden zal dit dier gecontroleerd worden, om te kijken of zijn haren van kleur veranderen.
Voor ons christenen, kwam de Here Jezus, onze Messias, en vervulde de Wet, inclusief het ritueel van de rode koe. Zijn lijdensweg begon ook op de Olijfberg (Zie Matteüs 26:30), en Zijn dood en begrafenis vonden plaats buiten de stad (Zie Hebreëen 13:12). Hij droeg nooit de last van schuld of zonde op Zijn schouders. Vanaf een jonge leeftijd, tot Zijn laatste adem op Aarde, leefde Hij om de Vader te gehoorzamen.
De rode kleur was aanwezig in Zijn offer, op Zijn gewaad, en in Zijn Bloed, dat Zijn hele lichaam bedekte, van de top van Zijn hoofd, die doorboord was door een kroon van doornen, tot Zijn voeten, die doorboord waren door spijkers – Zijn huid kon niet gezien worden, alleen Zijn wonden. Hij werd geraakt door de rebellie van de mensheid en werd de meest onreine man, door ontelbare zonden op Zich te nemen.
Zoals de koe voor de ogen van Eliëzer geslacht moest worden, en hij zijn handen in het bloed zou dopen, was Kajafas, de hogepriester, direct verantwoordelijk voor het toezicht houden op de dood van de Here Jezus. De Messias was als ceder, wat de hoogste, meest nobele en meest duurzame boom der bomen is. Maar Hij was ook als de hysop, welke de kleinste, meest simpele en reinigende van de struiken is.

Na Zijn dood,werd Zijn lichaam gedragen door een reine en oprechte man, Jozef van Arimathea, en het werd bewaard in een nieuwe tombe (Zie Johannes 19:14). En door het perfecte offer van de Here Jezus, is er reiniging en volledige verlossing voor de ziel. Het as gaf ruimte aan het Bloed, dat veel waardevoller en krachtiger is en in staat is de zonden te wissen bij oprecht berouw.
“Want als het bloed van stieren en geiten en het as van een kalf, wanneer het gesprenkeld wordt op het onreine, de reiniging van het vlees heiligt, hoe meer zal het bloed van Christus, die door de eeuwige Geest, Zichzelf vlekkeloos aan God gaf…” (Hebreëen 9:13-14).
In de gehele geschiedenis van Joodse offers, werd het bloed van miljoenen dieren vergoten op altaren. Maar er is geen bloed dat vergeleken kan worden met de sublieme actie die verricht werd op Golgotha’s natuurlijke altaar.
Ondanks het feit dat deze koe zo gewenst en gezocht werd onder alle kuddes over de gehele wereld, waarom was er dan in de afgelopen 2.000 jaar geen rode koe?
Dit kan een gebeurtenis markeren in de geschiedenis van Israël, de timing van God voor de tweede komst van de Messias, de Here Jezus. En als Zijn komst dichtbij is, dan is de Wegvoering van de Kerk nog dichterbij.
Wees voorbereid, want zoals de Joodse traditie zegt, zal de Bruidegom thuis komen, om Zijn geliefde Bruid, de Kerk te halen. En wij weten de dag, noch het uur.
Met dank aan: Núbia Siqueira


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten