BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 9 juli 2014

DE HOGE PRIESTER WACHT OP U...


In tegenstelling tot wat veel mensen zeggen, sommigen vanwege een gebrek aan kennis, anderen bewogen door nijd, is de Here Jezus niet gekomen om het Offer af te schaffen en al helemaal niet om te zeggen dat het niet nodig is om te offeren omdat Hij al voor ons offerde. Hij kwam juist om de Deur van het Altaar te openen, zodat wij persoonlijk onze eigen offers konden brengen.


In het Oude Testament brachten de mensen hun offers en de priester (degene die het offer presenteerde), zou het dier analyseren. Als het perfect was, offerde hij het op het Altaar. Daarnaast kon alleen de priester het Heiligdom (het Heilige der Heiligen) betreden.Het volk zou buiten op een antwoord van God wachten.
Vandaag de dag presenteren wij onze eigen offers op het Altaar en kunnen wij in de aanwezigheid van God komen, omdat de Here Jezus, door Zijn Offer, de sluier scheurde dat ons gescheiden hield van het Altaar en Zijn aanwezigheid. Daardoor werd Hij de Hogepriester die analyseert of het offer perfect en buitengewoon is.
Wanneer een persoon een buitengewoon offer presenteert, dan manifesteert Hij Zichzelf op een buitengewone manier in zijn leven. Het is geen toeval dat er geschreven staat dat Hij het Amen is (zie Openbaring 3:14), Degene die het laatste woord heeft: “Zo zal het zijn!”
Het is geen toeval dat de apostel zei: “Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een Koninklijk Priesterschap…,” (1Petrus 2:9) 
Wat betekent, een heilige natie van het volk dat offert. Denk met mij mee: Als Jezus tegen het offer was, of als Hij ze wilde afschaffen, dan zou Jezus, toen Zacheüs zei dat hij de helft van zijn bezittingen zou geven, zeggen: “Nee! Doe dat niet, Ik zal voor jou en jouw familie offeren, je hoeft dat niet te doen!”
Maar integendeel, Hij zei: “…Heden is aan dit huis redding geschonken, omdat ook deze een zoon van Abraham is”(Zie Lucas 19:9).
Ik kan mij voorstellen dat op dat moment, net zoals het in de Tempel van Salomo gebeurde, de Glorie van God zijn huis en zijn familie vervulde en er iets buitengewoons gebeurde.
Wij hebben ook het voorbeeld van de rijke jongeling, die Jezus’ suggestie om te offeren om behouden te wordenafwees.
De vrouw die 300 dagen werk offerde, door de dure parfum uit te gieten over de Here Jezus hoorde iemand klagen, zeggende: “Wat een verspilling!”
Maar Hij zei: “Voorwaar, Ik zeg u, overal waar het evangelie verkondigd zal worden, over de gehele wereld, zal ook tot haar gedachtenis gesproken worden van wat zij gedaan heeft” (Marcus 14:9).
Hij kon zeggen: “Vrouw, doe dat niet! Het is niet nodig!” In plaats daarvan, eerde Jezus haar offer. Oh! Degene die zei: “Wat een verspilling!” was Judas Iskariot, die door de duivel gebruikt werd.
Hetzelfde gebeurt vandaag. De duivel heeft zoveel mensen gebruikt om te zeggen dat het offer verkeerd is, een tijdverspilling. Weet u waarom? Hij wilt dat u zijn slaaf blijft. De duivel weet dat wanneer iemand een waar Offer presenteert, de persoon bevrijd wordt en doorbreekt en daardoor de God van Abraham, Isaak, Israel en de Universele Kerk van Gods Rijk zal verheerlijken.
Om twijfels te vermijden, kijk u eens naar wat Hij zei: “Meent niet, dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen om te ontbinden, maar om te vervullen” (Matteüs 5:17).
Wees sterk en moedig en sta niet toe dat de parasieten van het geloof uw dromen en doelen vernietigen. De Hogepriester wacht op u op het Altaar van de Tempel!
Met dank aan: bisschop Vitor Fontes

Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten