BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 30 januari 2014

DE TOORN VAN GOD


Het is heel zeldzaam dat u iemand over Gods toorn hoort praten. Ik zelf heb hier nooit een boodschap over gehoord. Maar om in de kerk hierover te praten, klinkt alsof men over spoken praat. Het lijkt alsof de angst om leden te verliezen predikanten ertoe dwingt om het onderwerp te vermijden. De barmhartigheid, liefde en genade van God zijn altijd op de agenda van de prediktafels. Het zijn aantrekkelijke onderwerpen die alle mensen behagen. Het stoort niemand. Zelfs niet de hel.


In plaats daarvan sussen zij alles en geven ze het idee dat God-de-Vadertje in de Hemel, per slot van rekening, iedereen in de hemel zal toelaten. Het is moeilijk om Gods toorn voor te stellen als Zijn Woord zegt dat Hij liefde is (zie 1 Johannes 4:8,16). Maar feit is dat Hij zowel liefdevol als rechtvaardig is. En Hij zal nooit ongerechtigheid of zonde accepteren.

Wie de waarheid kent en erin gelooft, maar toch in de leugen blijft leven, is met zijn geloof aan het spelen. Israël provoceerde de HEER met idiote gedachtes, denkend dat hun toewijding aan de religieuze tradities voor hun zondes zouden compenseren. En dat is wat er met veel gelovigen gaande is. Zij denken dat de liefde en de genade van God hun zondige levensstijl zal annuleren. Zij vergeten dat,

“De HERE is lankmoedig en groot van goedertierenheid, vergevende ongerechtigheid en overtreding, hoewel Hij zeker niet ongestraft laat…” (Numeri 14:18).

Dat niemand op Gods goedheid en mededogen rekent om in de zonde te kunnen blijven, Want de toorn van God wordt aan allen geopenbaard die in opstand tegen Hem komen, de kinderen van de ongehoorzaamheid.

“Laat niemand u misleiden met drogredenen, want door zulke dingen komt de toorn Gods over de kinderen der ongehoorzaamheid” (Efeziërs 5:6)

Aanstaande zondag zullen wij de Zondag van de Herstelling houden in alle UKGR Centra en het zal een goede gelegenheid zijn voor allen, die slaven zijn van de zonde, om zich te bevrijden en een nieuw leven te beginnen. Dat allen gezegend worden in de Naam van de Here Jezus Christus.


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten