BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 12 februari 2013

WIE IS DE KERK VAN DE HERE JEZUS?


Jezus zei: “En Ik zeg u, dat gij Petrus zijt, en op deze petra zal Ik mijn gemeente bouwen en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet overweldigen” (Matteüs 16:18) NBG ’51.

Wanneer we over deze woorden peinzen, dan beelden we ons een overvolle kerk voor op een zondagochtend, een mooi gezicht om te zien! In feite is er geen enkele pastor die niet plezier beleeft om het altaar op te gaan en te zien dat de helpers moeite hebben om de mensen een plaats te bieden, omdat de zaal helemaal vol is. En te midden van deze menigte, na het lezen van deze bovenstaande vers, rijst er een vraag op: Wie hier behoort aan de Kerk van Jezus? Het is duidelijk dat het antwoord op het punt van een ieders tong ligt, allen richten unaniem hun handen op en schreeuwen in koor: “Ik!” – de stem van emotie en enthousiasme manifesteert zich.
Laten we nu een beroep doen op het verstand en de dingen heel droog analyseren. Als deze gehele menigte behoort aan de Kerk van Jezus, waarom hebben de poorten van het dodenrijk velen, die beweren dat ze tot deze Kerk behoren, dan overweldigd? Mensen die een vernietigd leven hebben in alle opzichten, meer dan het leven van de ongelovigen, die dit geloof, dat in de kerk wordt onderwezen, nooit hebben gekend.
Het antwoord is dat er nog veel mensen zijn die zich niet hebben aangesloten bij de Kerk van de Here Jezus, maar juist bevoorrechte bezoekers van een instituut dat als naam, bijvoorbeeld, de Universele Kerk van Gods Rijk heeft. De kerk waar Jezus hiernaar refereert is die van Zijn eigen nek tot beneden, omdat Hij het Hoofd is.
“En Hij heeft alles onder zijn voeten gesteld en Hem als hoofd boven al wat is, gegeven aan de gemeente, die zijn lichaam is, vervuld met Hem, die alles in allen volmaakt” (Efeziërs 1:22-23) NBG ’51.
Na Zijn dood en wederopstanding bleef de Here Jezus, door middel van de Heilige Geest, aanwezig op deze wereld, omdat de ware Kerk het eigen lichaam van Jezus is, van nek tot beneden, dat hier op aarde beweegt. Dit Lichaam bestaat uit mensen die zich op een dag aan de Almachtige hebben overgegeven met lichaam, ziel en geest en uit God geboren werden, waardoor ze één Geest werden met de Auteur van het leven.
Hoe kunnen de poorten van het dodenrijk overwinnen tegen dit lichaam dat gevoed wordt met de de essentie van kracht, vuur, licht, kortom, met de zalving van de Almachtige? Als de poorten van het dodenrijk in uw leven hebben overwonnen, dan heeft de duivel u tegen uw wil in gevangen gehouden, oftewel, u heeft zich aan hem overgegeven vanwege de zondige staat waarin u heeft geleefd en dat is een teken dat u nog niet behoort aan de Kerk van de Here Jezus.
Helpers, helpsters en alle anderen, de vraag die niet stil kan blijven is: Behoort u tot de Kerk van de Here Jezus? Of bent u nog steeds maar een bevoorrechte bezoeker van een instituut? God zegene u.
Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa

Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel.: +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten