BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 7 februari 2013

HET BLOED VAN DE CONSECRATIE


Het woord “consecratie” betekent “toegewijd” en men wordt geconsecreerd door middel van een offerande. Dus wanneer u een offerande geeft in het voordeel van iemand anders, dan wijd u zichzelf toe aan die persoon. Wanneer zo’n offerande tot God wordt gemaakt, dan betekent het dat die persoon nu aan Hem behoort (Leviticus 27:2). “…en de boze heeft geen vat op hem” (1 Johannes 5:18) NBG ’51. Tenzij het met Gods toestemming is, zoals in het geval van Job (zie Job 2:6). 


Hoeveel families worden getroffen door negatieve energieën, die verslavingen, ziektes, armoede, misverstanden en, het ergste, dood veroorzaken – in sommige gevallen komt hij te vroeg, vanwege gebrek aan zorg, veiligheid of toewijding aan God? De meest belangrijke vraag echter is: waar zullen de zielen van deze mensen naar toe gaan? Omdat de waarheid is dat de dood niet te ontkomen is door de gehele mensheid en, vroeger of later, op de een of andere manier, zal hij voor iedereen komen.

Hoeveel mensen zouden alles geven en alle moeite maken om hun kinderen terug te hebben? Maar de waarheid is: dat na de dood er niets meer is dat u kunt doen; u dient alles te doen terwijl u het nog kan doen.
De consecratie van de tiendegevers, samen met de toewijding van de familieleden, zal de bescherming en, boven alles, de behoudenis brengen.

Dit doet ons denken aan de bevrijding van de Israëlieten van de slavernij van Egypte, toen elke Israëliet een lam moest offeren voor zijn familie, volgens Gods instructies (zie Exodus 12:1-6), en het bloed van dat lam, dat op alle deurposten en bovendrempels gebracht werd, zou het teken zijn dat die huizen aan God toegewijd waren (zie Exodus 12:7-13).

De eerstgeboren zouden gered worden van de vernietiger, die in die nacht zou komen, om degenen te doden in de huizen die het teken van het bloed van het lam niet hadden, terwijl alle eerstgeborenen van de Egyptenaren gedood werden (zie Exodus 12:29) En wie weet, misschien waren er sommige Israëlieten, die niet gehoorzaam waren, of er geen waarde aan hechtten, die ook slachtoffers werden van de vernietiger, die vandaag de dag nog steeds op dezelfde manier werkt? 

Binnenkort komt de carnaval. Terwijl velen het feest van het vlees vieren, zijn wij van 3 tot 10 februari aan het strijden voor onze geliefden. In feite was deze gebeurtenis, van Exodus 12, de reden waarom het Pascha en de consecratie van de eerstgeborenen werden ingesteld, zodat de Israëlieten nooit dit ritueel van consecratie zouden vergeten (zie Exodus 12:14).

En zoals het offer van het lam de huizen van degenen die erin geloofden consecreerde, zo werd de Here Jezus geconsecreerd door de offerande van Jozef en Maria (zie Lucas 2:22-24). Degenen die geloven zullen door hun tiende geconsecreerd werden en zij zullen door hun offerandes hun familieleden toewijden. Dit is ons geloof: degenen die geloven zullen hun familie toewijden; degenen die niet geloven, geduld!


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten