BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 3 juli 2019

DE GROOTSTE RIJKDOM




“Abraham nu was oud en op dagen gekomen en de HEERE had Abraham in alles gezegend.” (Genesis 24:1)
Als vader van het geloof en een te volgen voorbeeld, zou het leven van Abraham geen gebrek of beperking kunnen hebben, want hoe zou hij het voorbeeld van dat geloof in de Enige God kunnen zijn als hij zou falen in een gebied van zijn leven?

God wilde duidelijk maken dat Hij Abraham in alles zegende, oftewel, hij was RIJK VAN GELOOF, zodat wij allen niet zouden accepteren dat er in een gebied van ons leven iets tekortschiet, want als we dezelfde rijkdom aan geloof hebben, moeten we dit tonen met een leven van kwaliteit.
Als kinderen van Abraham, door het geloof, hebben we recht op dezelfde zegeningen en beloften die aan Abraham werden gegeven. God wil ons in alles zegenen, maar om dit in ons leven waar te maken, moeten we het voorbeeld dat moet worden gevolgd, dat van Abraham is, die leefde van geloof tot geloof, van Altaar tot Altaar, begrijpen.
Tijdens zijn tocht heeft Abraham de weg geleerd om God te behagen en dit pad is dat van het OFFER! Zonder het offer kan niemand God behagen, want zoals geschreven staat: “Het geloof zonder werken is dood.
En het was door dit leven van onvoorwaardelijke en opofferende gehoorzaamheid dat Abraham de VADER VAN HET GELOOF werd, DE VRIEND VAN GOD, het MODEL DAT GOD ZEI OM NAAR TE KIJKEN EN TE VOLGEN. En aan het einde van dit alles gaan we allemaal naar de SCHOOT VAN ABRAHAM, want de grootheid van het Abrahamisch geloof eindigt met de BEHOUDENIS VAN DE ZIEL. En het is alleen met dit levend geloof in onvoorwaardelijke gehoorzaamheid aan het Woord van God dat we het kunnen verkrijgen en bereiken wat we willen, inclusief het allerbelangrijkste: ONZE EEUWIGE BEHOUDENIS!
“Luister, mijn geliefde broeders, heeft God de armen van deze wereld niet uitverkoren om rijk te zijn in het geloof, en erfgenamen te zijn van het Koninkrijk, dat Hij beloofd heeft aan hen die Hem liefhebben?” (Jakobus 2:5)
Moge de God van Abraham uw oren openen om te horen en te begrijpen wat Hij van u wil!
Met dank aan: Bisschop Franklin Sanches





Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten