BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 19 januari 2018

DE BRON VAN HET WATER DES LEVENS




Zij zeide tot Hem: Here, Gij hebt geen emmer en de put is diep; hoe komt Gij dan aan het levende water? Zijt Gij soms meer dan onze vader Jakob, die ons de put gegeven en zelf eruit gedronken heeft met zijn zonen en zijn kudden? Jezus antwoordde en zeide tot haar: Een ieder, die van dit water drinkt, zal weder dorst krijgen; maar wie gedronken heeft van het water, dat Ik hem zal geven, zal geen dorst krijgen in eeuwigheid, maar het water, dat Ik hem zal geven, zal in hem worden tot een fontein van water, dat springt ten eeuwigen leven
Johannes 4:11-14
De vrouw had het bewustzijn dat er een hele grote inspanning vereist was om water uit die put te halen en te drinken. Het offer werd op constante wijze gedaan, want ze moest iedere keer dat ze dorst had naar de put gaan en nog een keer offeren om het water te kunnen putten. Water dat zij dronk en waar zij later weer dorst naar kreeg.
Zo zijn mensen. De dorst naar het geluk in de liefde, het hebben van een verenigde familie, om voorspoedig te zijn, om succesvol te zijn in alle gebieden van het leven, eindigt nooit. En ze zijn zich altijd aan het inspannen, aan het strijden, offeren om dit alles te hebben.
Niemand hoeft zichzelf bewust te maken van de noodzaak van het offer. Zij hebben dit bewustzijn al. Soms is het offer tevergeefs, want na alles te veroveren begint het verlies en gaat de dorst verder.
Echter, het voorstel van de Here Jezus, de bron van het Water des Levens, is dat wie drinkt van het Water dat Hij geeft, nooit meer dorst zal hebben! Dit “Water” is de Heilige Geest, die boven alles en de gehele mensheid staat.
Er zijn mensen wiens behoeften werden vervuld en zélfs zo nog ongelukkig zijn. Maar wie drinkt van het Water des Levens heeft de grootste van alle behoeften vervuld en, met de tijd, vervult hij de andere door het Geloof te praktiseren.
Als het offer noodzakelijk is voor de vervulling van deze behoeften, stel u zich dan eens voor hoe het zit met de grootste van allemaal, de Heilige Geest!
Waar bent u toe in staat om de Heilige Geest te hebben?
Wees voorzichtig en laat u zich niet misleiden door deze wereld, want de Here Jezus zegt:
…zonder Mij kunt gij niets doen (Johannes 15:5).
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro



Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten