BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 30 augustus 2016

BENT U VOORBEREID?




“Daarom, weest ook gij bereid, want op een uur, dat gij het niet verwacht, komt de Zoon des mensen” (Matteüs 24:44).
De Here Jezus sprak vaak over de noodzaak om voorbereid te zijn, Hij sprak vooral over dit onderwerp wanneer Hij met zijn discipelen sprak. Zijn naaste volgelingen. Hij vertelde hun dat zij moesten waken om altijd voorbereid te zijn (zie Matteüs 24:44 en Lucas 21:34-36).
Als de discipelen toentertijd al voorbereid moesten zijn, hoe veel meer moeten wij vandaag dan voorbereid zijn? De voor de hand liggende implicatie hiervan is dat alleen maar een christen zijn, u niet per se voorbereid maakt. Sommige zogenaamde christenen worden hier boos om, bij het horen van dit idee. Dit is echter een duidelijke begeleiding van de Heilige Geest; Hijzelf heeft dit met ons allen gedeeld. Een persoon die niet voorbereid is op de tweede komst van Jezus, zal niet gered worden. Bovendien zijn deze waarschuwingen niet alleen gericht tot de ongelovigen; Het zijn de christenen die moeten waken om voorbereid te zijn.
Dus de vraag luidt: Wat moeten wij dan doen om voorbereid te zijn?
Er zijn drie basis vereisten die wij uit de Bijbel kunnen halen – twee dingen die wij “dienen” te doen en een ding dat wij “moeten” doen:

We dienen echt de wederkomst te verwachten;
We dienen een Bijbels idee te hebben van wat er werkelijk gaat gebeuren;
We moeten geestelijk voorbereid zijn. Dit is de enige stap dat gegarandeerd zal helpen. U kunt er mee weg komen door aan de eerste twee vereisten niet te voldoen, maar er is absoluut geen manier dat u er zonder deze vereiste mee weg kunt komen.

Dus, wat moeten wij doen om geestelijk voorbereid te zijn?
Jezus heeft ons niet verlaten zonder deze vraag te beantwoorden. In feite zijn er twee verschillende passages waarin hij over dit probleem spreekt. De eerste passage begint in Matteüs 24:45, direct na zijn laatste waarschuwing om voorbereid te zijn. Rekening houdend met de plaatsen van deze passages, kunnen wij er zeker van zijn dat de volgende gelijkenissen verteld werden met het oog om ons voor te bereiden. Dit wordt verder aangeduid door het feit dat in elke passage een scène wordt afgespeeld die over de wederkomst en/of de Dag des Oordeels gaat.
De tweede passage komt van het boek Openbaring, hoofdstuk 3, in de verzen 19-20, maar in het bijzonder vers 18. Deze passage is gericht op de kerk van Laodicea. De toestand van deze gemeente en de toestand van veel christenen, wordt vertegenwoordigd door de Zeven Kerken van Openbaring 2 en 3; zij vertegenwoordigen de zeven verschillende tijdperken van de geschiedenis van de Kerk. Als het het geval is, dat de wederkomst inderdaad in de buurt is, dan leven wij zeker in het tijdperk van de kerk van Laodicea. Daarom is hetgeen dat Jezus die kerk adviseerde, om hun geestelijke situatie te corrigeren, ook hetgeen dat wij vandaag de dag moeten doen, om voorbereid te zijn.
“Raad Ik u aan van Mij te kopen goud, dat in het vuur gelouterd is, opdat gij rijk moogt worden, en witte klederen, opdat gij die aandoet en de schande uwer naaktheid niet zichtbaar worde; en ogenzalf om uw oogleden te bestrijken, opdat gij zien moogt. Allen, die Ik liefheb, bestraf Ik en tuchtig Ik; wees dan ijverig en bekeer u. Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij” (Openbaring 3: 18-20).
De kerk van Laodicea wordt beschreven als een zeer slechte geestelijke toestand. In feite, van de zeven kerken, was dit een van de twee ergste. De Laodicea christenen geloofden dat ze geestelijk rijk waren, terwijl zij in feite arm waren – dat wil zeggen, zij zaten diep in de problemen! Wij kunnen Jezus’ opvattingen over hun problemen samenvatten door te zeggen dat zij zowel trots als bedrogen waren. Nadat Hij hun hun fouten toonde, ging de Heer verder door te vertellen wat zij dienden te veranderen. Om het heel eenvoudig te maken zodat iedereen dit kan begrijpen, Jezus zegt: “Zet uw hele geloof, hoop en vertrouwen in Mij en u zult gered worden”.
Bisschop Randal Brito


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten