BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 21 april 2016

ZINGEND HET LEVEN DOOR.ZOU HET?



Al enige jaren hebben wetenschappers bevestigd dat muziek over een grote macht beschikt.
Gebaseerd op deze wetenschap wiegen moeders hun kinderen, terwijl ze zich nog in de baarmoeder bevinden, op het geluid van klassieke muziek; sportscholen stimuleren hun klanten door ritmisch muziek zodat zij meer kunnen sporten; clubs en discotheken dat hoe meer muziek, hoe meer er geconsumeerd wordt; artiesten hebben ingezien dat hoe meer er ingespeeld wordt op de emoties, hoe meer succes dat brengt; en er is geen gebrek aan voorbeelden van hoe muziek gebruikt wordt om mensen aan te trekken en te manipuleren.
Muziek is al eeuwenlang bekend bij de mens, instrumenten werden gebruikt voor veldslagen, herdenkingen, plechtigheden en feesten.
Na de Rode Zee te hebben overgestoken en het leger van de farao te hebben overwonnen, dansten en zongen de Hebreeën met hun tamboerijnen.
Koning David bespeelde de harp en bad om het leed van de ziel van Saul te verzachten. Zijn gebeden werden gevormd tot belangrijke lessen die tot vandaag waardevol zijn.
Ik weet niet of u het al op hebt gemerkt, maar wij allen hebben muziek vanaf de geboorte meegekregen en het is zeer moeilijk om een dag door te brengen zonder een lied te neuriën of iets te fluiten.
Muziek draagt een boodschap uit, het versterkt een idee, transporteert de ziel, kalmeert, inspireert ideeën, wekt gevoelens op…
Ik herinner m nog dat toen ik pas naar de kerk kwam ik passages van de Bijbel herinnerde die in het gebed werden toegepast. Bijna een maandag bleef ik een oude lofprijzing zingen “Ik houd van U”, om mijn liefde voor de Here Jezus te verklaren en de Heilige Geest te ontvangen.
Heeft u al opgemerkt dat elke fase van ons leven een lied heeft die dat markeert? Dat is zo kostbaar dat wij door zullen gaan met liederen voor God zingen tot aan de hemel, degenen echter die naar de hel gaan zullen dit plezier verliezen.
Geluid is een energie die een persoon kan leiden naar een staat van rust, maar ook een innerlijke oorlog teweeg kan brengen.
Door dit instrument te gebruiken heeft de duivel miljoenen verstonden van allerlei leeftijden kunnen beheersen volgens hoe hij het wil. Dit wil zeggen dat zoals muziek het welzijn kan voortbrengen het dat ook kan besmetten. Degenen die zich in een goede geestelijke staat willen behouden, dienen op hun woorden, gedachten én hun oren te letten.
Wij leven in de tijd van de headphones. Miljoenen mensen luisteren de hele tijd muziek. U kunt er zeker van zijn dat, zonder dat u het doorhebt, muziek u op de een of andere manier beïnvloedt.
Om te beëindigen, alleen nog maar één reflectie: wij zouden vandaag de dag ook liedjes kunnen hebben van de hoogste kwaliteit en vanuit allerlei ritmes die ons geloof en normen en waarden uiten.
Helaas hebben wij naar oude liedjes moeten luisteren en zingen, omdat er gebrek aan inspiratie en geestelijkheid is in de hedendaagse componisten.
De oude bron die vroeger stroomde blijft nog steeds voortstromen. Wie weet is hetgeen dat ontbreekt christenen die niet geïnteresseerd zijn in roem of geld maar alleen maar één doelstelling hebben: het Koninkrijk Gods promoten?
Met dank aan: Nubia Siqueira


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu ,12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten