BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 21 april 2016

DE KINDEREN VAN GEBREK AAN DISCIPLINE




“Doch de zonen van Eli waren kinderen Belials; zij kenden den HEERE niet” (1 Samuël 2:12).
Alle mensen die pervers, immoreel, wreed, goddeloos, gewelddadig, koppig en opstandig jegens de Wet van God waren, werden door de Israëlieten gezien als kinderen van Belial, wat wil zeggen, kinderen zonder waarde, nutteloos of kinderen van vernietiging. In duidelijkere taal, kinderen van de duivel zelf! Maar waarom kregen de kinderen van de priester Eli, Chofni en Pinechas, die ook het priesterschap uitoefenden, deze definitie? Vanwege hun slechte karakter en gebrek aan discipline.
Zij groeiden op en zagen hun vader het heilige werk uitoefenen in de Tabernakel van God in Silo en werden voorbereid om ook hetzelfde te doen. Het werd vereist dat de priesters een leven van heiligheid, vrees en eerbied voor heilige zaken, leidden, omdat zij de taak hadden om de offers aan God te presenteren in het voordeel van het hele land. Chofni en Pinechas beschikten bij lange niet over de kwaliteiten van een ware priester.
Zij waren goddeloze mannen, die de Goddelijke Wetten niet respecteerden! Zij voerden het priesterschap uit op oneerbiedige en oneerlijke wijze, aangezien ze leefden in seksuele onreinheid met de vrouwen die dienst deden bij de ingang van de tent der samenkomst, ook stalen zij van de offers die aan God werden geofferd, omdat zij meer namen dan hen was toegestaan.
“Alzo was de zonde dezer jongelingen zeer groot voor het aangezicht des HEEREN; want de lieden verachtten het spijsoffer des HEEREN”(1 Samuël 2:17).
Eli kende het slechte gedrag van zijn kinderen, maar handelde niet met strengheid om hun te corrigeren. God kreeg mishagen in hem en keurde hem af! Dit kostte hem de eer van het hebben van mannen in zijn familie, en zijn bloedlijn, die als priesters voor het aangezicht van de Allerhoogste konden dienen. Er is geen grotere eer dan door de Here Jezus te worden gekozen voor de meest nobele functie, het winnen van zielen voor Zijn Koninkrijk, maar er is ook niets erger dan door Hem afgewezen te worden! Maar Hij wijst alleen degenen af die Hem eerst hebben afgewezen door de nalatige en nonchalante wijze waarop zij omgaan met de talenten die aan Hem gepresenteerd worden.
“Daarom spreekt de HEERE, de God Israels: Ik had wel klaarlijk gezegd: Uw huis en uws vaders huis zouden voor Mijn aangezicht wandelen tot in eeuwigheid; maar nu spreekt de HEERE: Dat zij verre van Mij; want die Mij eren, zal Ik eren, maar die Mij versmaden, zullen licht geacht worden” (1 Samuël 2:30).
De ware dienaar is gedisciplineerd! Hij trekt de wil van zijn Heer niet in twijfel. Niets geeft hem meer voldoening dan de Heer te behagen die hem heeft gered en apart heeft gezet om Zijn Werk te doen. Zijn leven van gerechtigheid en vrees maakt dat hij gerespecteerd wordt door allen. Terwijl de ongedisciplineerde, die geen correcties accepteert, buiten wordt geworpen, ver van de aanwezigheid van de Heer.
Chofni en Pinechas werden gedood toen zij de Ark van het Verbond naar het slagveld tussen Israël en de Filistijnen brachten. Dit toont dat enkel degenen die in de discipline van het Woord van God leven, de autoriteit van Zijn Heilige Geest hebben om Zijn Werk te verrichten. Wat er gebeurde met Eli en zijn zonen dient als een alarmering voor een ieder van ons, pastors, vrouwen van pastors, helpers, bisschoppen en allen die zich beschikbaar stellen om de Here Jezus te dienen.
Met dank aan: bisschop Domingos Siqueira


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu ,12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten