BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 28 april 2016

REBELIE...EEN SIRIEUS ONDERWERP




Wat is rebellie nou eigenlijk? Zou het weigering zijn…zich niet willen onderwerpen…ongehoorzaamheid aan de autoriteiten…oneerbiedigheid jegens iemand… of is rebellie alleen maar een tegenwerking aan de leiderschap?
De gevolgen ervan zijn veel, het is zo erg dat het zelfs één van ernstigste zondes is tot de dag van vandaag. Beste lezer, denk niet te licht over rebellie, omdat het niet meer en niets minder is dan een directe ongehoorzaamheid aan God! Het is de persoon die zich tegenover Hem stelt… rebellie tegen een Woord, Begeleiding, Gebod of Verzoek van God: rebellie houdt in om WEERSTAND TE BIEDEN TEGEN GOD!
Observeer even de ernstige effecten van rebellie! Weet u bijvoorbeeld wat de reden was dat Lucifer veranderde naar de beruchte duivel? Vanwege 2 dingen”
1. HOOGMOED
2 REBELLIE
Op de eerste plaats werd hij hoogmoedig en vervolgens werd hij rebels. Merk op dat deze twee zondes onafscheidelijk zijn, net zoals GELOOF en GEHOORZAAMHEID dat zijn, omdat het GELOOF niet te scheiden is van GEHOORZAAMHEID! Zo kunnen HOOGMOED en REBELLIE ook niet van elkaar gescheiden worden!
Elke dag, onder verschillende omstandigheden, worden wij verleid en lastiggevallen door de duivel om rebels te worden… deze rebellie is echter niet gericht tegenover de ingestelde fysieke autoriteit, maar om weerstand te bieden tegenover de Heilige Geest, weerstand te bieden tegenover iets dat Hij ons vroeg om te geven of te doen. Dit geldt niet alleen ten opzichte van het offer, maar ook ten opzichte van het gebed, het vasten, zoeken naar de Heilige Geest, het peinzen over Zijn Woord en de heiliging! Met andere woorden, de Heilige geest inspireert ons om iets te doen en, wanneer wij daar weerstand tegen bieden, dan worden wij rebels, want het bieden van weerstand is het begin van rebellie. Wanneer de persoon bijvoorbeeld de kerk fysiek verlaat, dan is die rebelse actie alleen maar het puntje van een ijsberg… omdat de rebellie veel dieper zit en al lang daar heeft gewerkt. De persoon heeft in feite heel lang weerstand geboden aan de Heilige Geest voordat hij het Huis van God verliet!
Samenvattend: rebellie is hetzelfde als weerstand bieden aan God… en als u rebels bent geweest, dan is het gelijk alsof u ongehoorzaam aan God was… en als u ongehoorzaam aan Hem bent, dan is het duidelijk dat u weerstand aan Hem biedt… en als u weerstand tegenover Hem bent, dan bent u rebels tegenover God…
Alles is gekoppeld aan elkaar en deze actie toont niets meer dan een groot gebrek aan consideratie jegens God! En wat is de reden dat rebellie zo’n ernstige zonde is? Omdat u Degene die het meest van u houdt en die u kent zoals niemand u kunt, negeert… DE HEILIGE GEEST… Degene die u dichtbij Hem wil hebben voor eeuwig!
God is met u en ik ook!

Met dank aan : Bisschop Julio Freitas


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

1 opmerking:

  1. Wij zijn een erkende geldschieter die in 2000 is opgericht. We bedienen meer dan 60 landen met meer dan 200.000 agentschappen over de hele wereld. Solliciteer voor zakelijke of persoonlijke leningen, schuldconsolidatie, woningkrediet, hypotheeklening, projectlening, voor meer informatie Bezoek ons vandaag nog! E-mail: lendingcashhelpdesk@gmail.com
    whatsapp : +91 9108256518

    BeantwoordenVerwijderen