BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 29 mei 2014

WAT VOELT DE GELOVIGE WANNEER DIE LEEFT DOOR HET GELOOF?

 


De gelovige voelt niets dan alleen de absolute zekerheid dat God hem geroepen heeft. Het geloof is een zekerheid, een overtuiging van dingen die wij niet zien. Bijvoorbeeld de Heer Jezus: ‘wie kan garanderen dat Hij leeft en dat Hij gezeten is aan de rechterzijde van de Vader God Almachtig, tot diegene die Hem toebehoort? (zie Romeinen 8:34). Wie garandeert het bestaan  van de Heilige Geest? (zie Romeinen 8:26-27).  Wie garandeert het bestaan van God?’ Alleen God zelf, door de Heilige Geest is in staat om die overtuiging in onze geest te bevestigen (zie Romeinen 8:16).


Wat de gelovige voelt of niet voelt heeft niets te maken met betrekking tot het Boven - natuurlijk geloof. Diegene die leven door welke gevoelens dan ook, leven niet door het geloof en zij die door het geloof leven, leven niet met gevoelens omdat ze tegenstellingen zijn van elkaar. Zij die leven door het geloof, leven in afhankelijkheid van God. En zij die leven van de afhankelijkheid van God, leeft in afwachting tot de vervulling van Zijn (Gods) Woord.

De gevoelens die het bovennatuurlijk geloof weerspiegelen zijn: Liefde, Trouw & Vertrouwen. Deze gevoelens komen van het geloof en werken daarmee. Het gevoel van bijbelse liefde bijvoorbeeld; die gaat verder dan de menselijke liefde. Het gevoel van de bijbelse liefde is een kwestie van Trouw zijn en erin Vertrouwen.

Precies als de relatie die al bestond tussen Abraham en zijn vrouw Sara. De reden waarom Abraham gekozen werd om een voorbeeld te zijn van het geloof is te merken aan het feit van zijn Liefde en Trouw tegenover zijn vrouw Sara. Hoewel zij nog geen kinderen had, bleef Abraham zijn gevoel van geloof naar haar toe behouden. We kunnen dan concluderen dat als hij tegenover zijn vrouw zo’n karakter had, uiteraard zou hij hetzelfde karakter hebben ten opzichte van God. Door de apostel Johannes leert de Heilige Geest dat: zie 1 Johannes 4:20.


Elke woensdag "Cursus van het Geloof" speciaal om 18.00uur.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten