BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 16 mei 2014

VOORRECHT VAN DE AANWEZIGHEID...

Voorrecht van de aanwezigheid van de Heilige Geest 
“Daar wij dan, broeders, volle vrijmoedigheid bezitten om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus” (Hebreeën 10:19).
Vandaag de dag beschikken wij over de aanwezigheid van God, maar misschien biedt u geen aandacht aan dit hoge en sublieme voorrecht dat ons op elk gewenst moment en in elke plaats in de aanwezigheid van de Almachtige doet komen. Om u een idee te geven, denk even na: is het makkelijk om in de aanwezigheid van de minister-president te komen? Of in de aanwezigheid van president Barack Obama? Natuurlijk niet!


 Maar onze Heer zei:
 “Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven” (Matteüs 11:28).
Helpers, kijk hoe wonderbaarlijk dit is! Jezus voorzag de toegang tot de aanwezigheid van de Koning der koningen toen het voorhangsel van boven naar beneden gescheurd werd toen Hij stief (zie Marcus 15:38).
Dit houdt in dat als u God aanroept en Hem zoekt, Hij zich door u zal laten vinden. Stel u zich de Tempel van Salomo voor, waar alle aandacht tot Hem gericht is, alle moeite gedaan wordt zodat de aanwezigheid van God daar zal zijn, in die heilige plaats. Daarom dienen wij naar voren te gaan en ons voor te bereiden, te heiligen, de eerbied, respect, vrees en eer in ons binnenste te verzamelen om Hem in geest en waarheid aan te bidden.
In de vroegere tijden reinigden de priesters zich voordat zij het Heilige der Heiligen ingingen, vandaag de dag dienen wij ook hetzelfde te doen. Onze reiniging moet nu gebeuren en niet op de dag van onze consecratie. Het is belangrijk dat wij op deze dag alleen klaar zijn om de Heer te aanbidden en in ruil daarvoor de aanwezigheid en vernieuwende consecratie van de Heilige Geest ontvangen, die ons leven zal verdelen tussen vóór de consecratie en na de consecratie. Het voorhangsel dat ons vandaag de dag scheidt van de aanwezigheid van God is de Here Jezus Christus zelf, Hij is onze Bemiddelaar, dat is heel sterk!
“…Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij” (Johannes 14:6).
Alleen de hogepriester kon in het Heilige der Heiligen komen om offers te presenteren, vandaag de dag kunnen wij in de Heiligste plaats van de Tempel komen, waarom? Omdat Jezus onze Heer en Hogepriester is voor God.
“langs de nieuwe en levende weg, die Hij ons ingewijd heeft, door het voorhangsel, dat is, zijn vlees, en wij een grote priester over het huis Gods hebben” (Hebreeën 10:20-21).
Helpers, bereiden jullie zich voor op deze dag!
Dat God jullie zegene.
Met dank aan: bisschop Sérgio Correia


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : + 597 88 37 764
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten