BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 9 mei 2014

GELIJKSTELLING DOOR HET WOORD…

Gelijkstelling door het Woord van God

“Toen zij weinige mensen in getal waren, een kleine schare en vreemdelingen daarin, en van volk tot volk trokken, van het ene koninkrijk tot de andere natie, gedoogde Hij niet, dat enig mens hen verdrukte, en bestrafte Hij koningen om hunnentwil: Raakt mijn gezalfden niet aan, en doet mijn profeten geen kwaad. Toen Hij hongersnood opriep over het land en alle staf des broods verbrak, zond Hij een man voor hen uit:Jozef werd als slaaf verkocht; men knelde zijn voeten in boeien, hij kwam in de ijzers tot de tijd, dat zijn woord uitkwam, de uitspraak des HEREN hem in het gelijk stelde. De koning zond heen en liet hem los, de heerser der volken maakte hem vrij; hij stelde hem tot heer over zijn huis, tot heerser over al zijn bezit, om zijn vorsten te binden naar zijn goeddunken, en zijn oudsten leerde hij wijsheid”
 (Psalmen 105:12-22).

Er was een profetie die met Jozef te maken had. Het was iets heel groots en het uitte de grote wil van God met betrekking tot zijn volk. Maar zodat de profetie vervuld kon worden moest Jozef gelijk gesteld worden door de uitspraak van de Heer. Wat is de gelijkstelling van de Heer? Het is datgene dat men doet om te bewijzen dat men in het Woordgelooft. Het 
Offer is de grootste uitdrukking van geloof en overtuiging.

Wat had Jozef om aan God te offeren? Zijn offer was om zijn geloof in de profetie te behouden, zichtbaar voor God. In de droom die hij had gekregen (de profetie), zouden al zijn broers (de meerderheid was ouder dan hem), inclusief zijn ouders, (Jakob en Rachel) zich voor in eerbied hem buigen. Wat hij echter meemaakt, in het begin, was totaal het tegenovergestelde. Jozef werd een slaaf en vervolgens een gevangene. Ogenschijnlijk, was hij heel ver van de vervulling van die profetie, en dat is hetzelfde gevoel dat wij hebben wanneer wij offeren wat ons geloof van ons vereist.
Maar hij wachtte echter en hij wachtte niet alleen, maar hij materialiseerde zijn geloof in de profetie, totdat hij vervuld werd. Toen de profetie vervuld werd, werd hij de meest invloedrijke man ter wereld in dat tijdperk, en hij zag niet alleen zijn broers, ouders en alle machtige mannen van dat tijdperk voor hem buigen, maar zelfs de Farao gaf hem totale vertrouwen en zei simpelweg tegen hem: “Het geschiedde zoals jij het zegt!”
Wanneer Gods profetie vervuld wordt, dan verrast Hij ons, omdat Hij groter is dan wij ons kunnen voorstellen. Zodoende wordt dus bewezen dat de profetie voor degene is die geloof, zoals we dat kunnen lezen in 1 Korintiërs 14:22: “…de profetie echter is niet voor de ongelovigen, maar voor hen, die geloven.”
Met dank aan: bisschop Randal Filho


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten