BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 15 mei 2014

WANNEER DINGEN MIS GAAN


Soms zult u in uw leven opmerken dat dingen mis gaan. Alles was goed totdat er iets op een gegeven moment helemaal verkeerd ging. Eerst dacht u dat het maar iets kleins was, niet om je druk over te maken. U dacht er niet veel aan, toen ging iets anders verkeerd en toen weer iets anders. Toen u het eindelijk doorhad was de trein al ontspoord.
• Het dieet ging zo goed, maar nu eet u alsof er geen morgen meer is;
• U was goed bezig met uw sportschema, totdat er een uitje kwam en u mistte een dag, toen nog een dag en nu zijn uw spier slap en uw motivatie om weer te gaan sporten zit op nul;
• Uw huwelijk ging goed, totdat het niet meer goed ging: Een kleine discussie bracht die kwestie van 6 maanden geleden, die nooit was opgelost, weer boven water. Nu gaan jullie door een crisis;
• Uw bankrekening zag er goed uit, totdat u, bewogen door uw emoties, uw creditcard begon te gebruiken. U dacht dat u het zou kunnen afbetalen, maar tot nu toe heeft u alleen maar de rente kunnen betalen;
• Uw geloof in God was sterk, totdat u één zonde beging, daarna nog eentje en nu gaat het zo verder. U bidt niet eens meer.
Wat te doen?
De eerste regel voor iemand die zich in een kuil bevindt is: stop met graven. Doe niets dat de situatie erger zal maken. Tot nu toe heeft u fouten gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat u het erger dient te maken. Stop de dingen te doen die uw problemen groter maken. Een chocoladecake nemen alleen maar omdat u boos bent op uw weegschaal zal u niet helpen.
De volgende stap is geen magie, maar het is simpel: Begin opnieuw. Onderschat niet de kracht die u heeft om onmiddellijk te stoppen en opnieuw te beginnen. U kunt nu beginnen te doen wat correct is. Reorganiseer uzelf. Stop met deze gedachtegang van machteloosheid, schuld en zwakheid. U bent sterk en capabel. Uzelf de schuld geven zal u niet uit de put halen waarin u zich bevindt, maar de eerste stap nemen om te veranderen wel.
Dus beslis dat u de eerste stap hier en nu zult nemen. Doe wat correct is. Kijk niet naar achteren. Wacht niet totdat u het gevoel heeft om het te doen; doe het gewoon. Uw volgende maaltijd kan gezond en gebalanceerd zijn. U kunt 10 minuutjes sporten. Een handeling van liefde jegens uw partner ondernemen alleen maar om te tonen dat u vastberaden bent om opnieuw te beginnen. Doe de riem wat strakker deze maand om een grotere afbetaling te doen op die creditcard schuld. Bid nu, precies waar u staat en ga deze Zondag weer naar de kerk.
Neem de eerste stap. Blijf daarna in dezelfde richting lopen. Dingen gaan op gegeven moment mis voor iedereen. Het geheim is om te weten hoe u moet stoppen en weer opnieuw moet beginnen.
Met dank aan: bisschop Renato Cardoso


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten