BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 7 november 2013

JALOERSE PERSOON VS SLACHTOFFER…

Jaloerse persoon vs slachtoffer van jaloezie: wie wordt het meest benadeeld?

Wij hebben heel lang nagedacht tot hoever een jaloerse persoon gaat om schade te veroorzaken aan het slachtoffer van zijn jaloezie. Maar wij hebben er niet bij stil gestaan wat voor schade deze ellende voor de jaloerse persoon zelf veroorzaakt. Hij is ongetwijfeld degene die zelf het grootste slachtoffer hiervan is. Dat komt omdat het onmogelijk is dat men niet oogst wat men heeft gezaaid. De jaloerse persoon wordt vatbaar voor verschillende soorten ziektes, terwijl de slechte ogen en het vieze hart de weerstand van het lichaam doen afnemen, dit is al bewezen door de geneeskunde.
“Een zachtmoedig hart is leven voor het vlees, maar jaloersheid is vertering voor de beenderen” 
(Spreuken 14:30).
Wij hebben Lucifer als groot voorbeeld hiervan. Het grootste probleem van de jaloerse persoon is het volgende: hij absorbeert de geest van Lucifer en bereikt ook hetzelfde einddoel. Ik vraag me af wat voor soort beeld satan van God heeft gemaakt om een derde deel van de engelen achter zich te kunnen krijgen.
Merk op dat dit een groot talent is van de jaloerse persoon (samenzweerder), want wat doet hij vanwege zijn zwakte? Hij valt eerst het imago aan van zijn slachtoffer en probeert diens imago te verdraaien (hij is hoogmoedig, houdt van macht, jaloers, materialistisch en staat boven anderen) soms lukt dat hem ook.
Is dit niet wat hij met Job deed? Vanwege het feit dat hij hem niet kon vernietigen, omdat hij geen fout in hem kon vinden, probeerde hij God te overtuigen dat Job alleen maar trouw aan Hem was, omdat Hij hem in alles eerde! Nogmaals probeerde de duivel zijn imago te verdraaien.
Door middel van deze tekst willen wij iemand helpen die ons voor een lange tijd onopgemerkt voorbij ging, namelijk: de jaloerse persoon. En hoe doen wij dit? Heel simpel!
EINDRESULTAAT:
GOD (slachtoffer van jaloezie), Eigenaar van Vrede en de Eeuwige Vreugde, heeft nog steeds alle Macht en Glorie en is onaantastbaar voor allerlei kwaad.
DE DUIVEL (de jaloerse) bereikte wat hij wilde! Vandaag de dag is hij de eerste in een koninkrijk van leed, onrust en gekreun van eeuwige pijn.
Wij hopen dat wij degenen die lijden, vanwege hun eigen jaloezie, hebben kunnen helpen!
Dat God jullie op grote wijze zegent!
Met dank aan: bisschop Guaracy Santos


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten