BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 8 november 2013

EDEN

“En de HERE God nam de mens en plaatste hem in de hof van Eden om die te bewerken en te bewaren. En de HERE God legde de mens het gebod op: Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten, maar van de boom der kennis van goed en kwaad, daarvan zult gij niet eten, want ten dage, dat gij daarvan eet, zult gij voorzeker sterven” (Genesis 2:15-17).



Wat was er in het hof? Allerlei soorten bomen die aangenaam waren om te zien en goed om van te eten; goud in overvloed; onyx gesteente en een rivier, die de Heilige Geest symboliseert, die het hof bevochtigde.
God gaf Adam de condities in het leven met een absolute en totale kwaliteit. Het ontbrak hem werkelijk aan niets, hij had de beschikking over het beste van alles. Hij kon overal gebruik van maken, maar, van de duizenden vruchten die hij tot zijn beschikking had, was er één die niet aangeraakt mocht worden.


Een voorbeeld: van de 100% van de aarde, kan u alleen maar 90% aanraken, omdat de andere 10% aan God behoort. Toen hij van de boom van het leven at stierf hij (geestelijk) en begon hij zijn eigen naaktheid te zien. Zodoende had de duivel, door middel van Eva, hem gesuggereerd dat hij de boom moest aanraken. Op dat moment moest hij een keuze maken: nee zeggen tegen deze stem van de duivel en in het paradijs blijven met diens voordelen en geestelijk in leven blijven of God de rug toe keren en zich buigen voor het idee van de duivel en alles verliezen. De keuze die Adam maakte, leed hem ertoe om alles te verliezen tot het punt dat God zei: 

“…Omdat gij naar uw vrouw hebt geluisterd en van de boom gegeten, waarvan Ik u geboden had: Gij zult daarvan niet eten, is de aardbodem om uwentwil vervloekt; al zwoegende zult gij daarvan eten zolang gij leeft… in het zweet uws aanschijns zult gij brood eten, totdat gij tot de aardbodem wederkeert, omdat gij daaruit genomen zijt; want stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren” (Genesis 3:17,19). 

En God stuurde de mens weg van het hof. Vandaag de dag is de aarde, voor veel mensen, vervloekt geweest. Met het zweet van hard werken eten zij, met veel moeite, hun brood – áls zij in staat zijn om te eten! Daarbovenop zijn er ook ziektes, scheidingen, voortijdige sterfgevallen en verlies. Dit alles vanwege het feit dat men aanraakte aan wat aan God behoort.

Wat de mensen betreft die daarbuiten zijn, werken wij hard zodat zij kennis kunnen nemen van Degene die hun van deze vloek kan bevrijden. Maar de trieste gevallen zijn de mensen die weten dat Jezus de Deur is, maar er niet doorheen willen lopen. Een vrouw kwam naar mij toe en zei dat zij 5 jaar in de kerk zit en niet in staat was om de tiende te geven. Maar Godzijdank hebben wij duizenden mensen die, omdat zij het geloof in de Here Jezus dagelijks leven, Eden ingaan en vandaag de dag genieten van hetgeen waarvan Adam ooit genoot in de dagen van zijn gehoorzaamheid.


Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel.: +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten