BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 22 augustus 2013

DE TIJD


Ik was Prediker 9:11-12 aan het lezen en ik vond het heel sterk, het praat over de risico’s van de tijd. We moeten heel voorzichtig zijn met de tijd, omdat hij de macht heeft om de dingen hun waarde te doen verliezen of juist waardevoller te maken.

Het is gebruikelijk dat een persoon voor iets zorgt zolang het waarde voor hem heeft. Wanneer de tijd voorbij gaat en iets verliest zijn waarde, dan worden we nalatig en wanneer wij nalatig met iets worden, verliezen wij het uiteindelijk.

Veel mensen zijn gevallen en zijn aan het vallen vanwege de tijd. De tijd heeft ervoor gezorgd dat de dingen van God waarde hebben verloren in hun ogen. Over de dingen van God gesproken, velen van ons hebben veracht waar anderen alles voor zouden doen om de kans te hebben om het te hebben, maar wij die het hebben, verachten het. Bijvoorbeeld, een zondagochtend in de aanwezigheid van God, een campagne van offer, een vasten van Daniël, toegang tot de blog van de bisschop enz. Zodat iets met de tijd zijn waarde niet verliest, dienen wij het te behouden, oftewel, wij dienen daar elke dag voor te zorgen.

En hoe doen wij dat? Door middel van iets dat de eerste liefde wordt genoemd. U zult opmerken dat wij bewonderd kijken wanneer wij een auto van de jaren ’70 of ’80 voorbij zien rijden in uitstekende conditie – zijn waarde wordt met de jaren zelfs hoger. Hetzelfde gebeurt met degenen die de eerste liefde behouden voor de dingen van God: de tijd gaat voorbij en de waarde van het geloof, de trouwheid, de gemeenschap met God neemt alleen maar toe.

In de brief aan de kerk van Efeze zegt de Heilige Geest tegen die kerk:
“Maar Ik heb tegen u, dat gij uw eerste liefde verzaakt hebt. Gedenk dan, van welke hoogte gij gevallen zijt en bekeer u en doe (weder) uw eerste werken…” (Openbaring 2:4-5).

Door deze passage kunnen we zien dat de persoon niet valt wanneer hij de Kerk verlaat, maar wanneer hij de eerste liefde verlaat. De vraag is: Heeft u uw Behoudenis bewaard of bent u er roekeloos mee geweest?

Rodrigo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten