BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 1 augustus 2013

ANGSTIG VOOR WAT?


Het eerste gevoel van angst dat een mens heeft is niet om ziek te worden, honger te lijden, geen onderdak te hebben of niet te veroveren wat hij wil bereiken. Het eerste gevoel van angst is: alleen blijven.

We zien dat bij een pasgeborene wiens ogen niet eens geopend zijn om de moeder die hem gebaard heeft te zien, maar zodra de eerste beste persoon hem in zijn armen neemt, zij dat zijn ouders of een wildvreemde, dan stopt hij met huilen, omdat het gevoel van eenzaamheid verdwijnt. Helaas achtervolgt dit gevoel alle mensen hun gehele leven lang tot hun laatste ademtocht: de angst om alleen te blijven.

Wanneer wij echter alleen met God willen blijven, dan vereist Hij dat wij, vrijwillig, “eenzaam” zijn. Maar dit is alleen mogelijk door middel van ons Vrijwillige Offer om onze eigen “Ego”, allen die wij liefhebben en alles wat wij bezitten op te geven.

Jakob leerde het Wonderbaarlijke geheim van het Offer om alleen met God achter te blijven van zijn opa Abraham (de vriend van God) en zijn vader Isaak (zoon van de Belofte). En hij moest alleen met God achterblijven of voor altijd eenzaam blijven.

“Zo bleef Jakob alleen achter…” (Genesis 32:24).

In feite moesten alle helden van het Geloof in hun eentje offeren, zodat ze alleen met God konden zijn. Zelfs de Here Jezus…

“Nu is mijn ziel ontroerd…” (Johannes 12:20-33).

God handelt op een persoonlijke wijze met elke persoon omdat iedereen anders is. Zodoende is de Hemelse Beloning gebaseerd op onze werken, dat wil dus zeggen dat het persoonlijk is. Daarom zullen wij allen op de Dag van het Oordeel, zonder uitzondering, apart beoordeeld worden.

Beste lezer, wees niet angstig om alleen achter te blijven door middel van uw Vrijwillige Offer zodat u alleen met God te kunnen blijven, omdat de transformatie van uw aardse leven naar het eeuwige leven afhankelijk is van uw overwinning van deze angst.

Met dank aan: Bisschop JĂșlio Freitas


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten