BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 4 januari 2013

SPEEN VAN BEDROG


Iedereen houdt van kinderen, toch? Een foto van een kind dat jammert vanwege een behoefte doet elk hart bewegen. Vooral wanneer het kind honger lijdt. Wie, bij zijn gezonde verstand, zou in staat zijn om een onschuldige pijn te doen? Precies. Maar wanneer de kinderen geboren worden, dan zijn het hun ouders die hun als eerste bedriegen. Wanneer ze beginnen te huilen, dan stoppen de ouders meteen een speen in hun kleine mondjes.
Arme kindjes. Ze zuigen op dat ding alsof het de borst van hun moeder was. Zulk soort bedrog blijft niet alleen daar. Veel later zijn ze verplicht om de ergste speen in te slikken: de religieuze gebruiken van hun ouders. Ze leren dat iedereen een kind van God is. In tegenstelling met hun leerstelling van geloof, leren de religies ook dat het kind dat niet gedoopt is, heidens is. En als het heidens is, van wie is dat kind dan? Is een kind van God heidens?
Ze leren ook dat Jezus de Redder is. Als allen al kinderen van God zijn, waarom is er dan een Redder? Een Redder van wie? Zijn de kinderen van God niet al gered? Ze onderwijzen ook dat de Heilige Drie-eenheid bestaat uit God-de-Vader, God-de-Zoon en God-de-Heilige Geest. Maar waarom hameren ze erop om Maria de “Moeder van God” te noemen?
Heeft God een moeder?
Als God een moeder heeft, is zij dan machtiger dan Hij?
Wie heeft meer macht: het kind of de vader/moeder?
Waar is het figuur van de “Moeder” in de Heilige Drie-eenheid?
Door middel van deze en andere misleidingen blijft de speen van de duivel de mensen besmetten voor de rest van hun levens. En dan noemen ze mij harteloos, wanneer ik categorisch zeg dat de kinderen van God alleen degenen zijn die uit het water en de Geest zijn geboren. Als er nog enige twijfels zijn, bekijk dan deze tekst uit de katholieke Bijbel:
“Hieraan kan men de kinderen van God en de kinderen van de duivel onderscheiden: wie de gerechtigheid niet doet, is niet uit God, evenmin als hij die zijn broeder niet liefheeft” (1 Johannes 3:10).

Bisschop Edir Macedo

Elke zondag om 9.30 uur & 12.00 uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten