BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 30 januari 2013

DAG VAN HET FEEST

Op de laatste dag, de grote dag van het feest…

Hoeveel is een ziel waard? En als het de ziel is van een familielid? En de zielen van uw gehele familie? Natuurlijk is er niets in deze wereld dat te vergelijken is met de waarde van een ziel. Maar de sterftecijfer is telkens aan het stijgen in deze wereld. Vanwege banale of kleine dingen worden mensen gedood. Alleen God, degenen die uit de Heilige Geest zijn geboren en de duivel kennen de waarde van een ziel. De koning van Sodom, die de de duivel symboliseert, zei tegen Abraham:

“Geef mij de mensen, en behoud de have voor u” (Genesis 14:21) NBG ’51.

Dit geeft ons een beeld van het doel van satan voor deze wereld. Volgens de Wet van Mozes, diende elke eerste zoon van een koppel aan de Heer toegewijd te worden. De eerste mannelijke nakomeling, de eerstelingen van het koppel, werd aan de Heer gepresenteerd. Deze jongen, als tiende zijnde, werd een bijzondere eigendom van de Here God. Op de achtste dag van zijn geboorte werd, zodoende, zijn toewijding aan de Heer gevierd. Toentertijd moesten de ouders hun geloftes van offers presenteren ter gelegenheid van de toewijding. Elk koppel moest, volgens hun vermogen, een offerande brengen. Hoe arm het koppel ook was, desondanks moesten ze een offer presenteren.
“Al het eerstgeborene van het mannelijke geslacht zal heilig heten voor de Here, en om een offer te brengen overeenkomstig hetgeen in de wet des Heren gezegd is, een paar tortelduiven of twee jonge duiven”
(Lucas 2:23-24) NBG ’51.

Dit gebeurde met Jezus toen hij pasgeboren was. Een paar tortelduiven of twee jonge duiven was het minimum dat aan God gepresenteerd kon worden. Geprezen zij de Naam van de Heer die de deur voor ons opende om elke persoon aan Hem toe te wijden, ongeacht of die persoon de eerstgeborene was of niet. De toewijding van de jonge Jezus vereiste, volgens de Wet van Mozes, een offer van dierenbloed.
Wij zullen aan de consecratie van de Eerstgeborenen, dat wil zeggen de Tiendegevers, van 3 t/m 10 februari de toewijding van de familieleden toevoegen. Degenen die geloven dienen naast hun tiendes een gelofte te maken voor één familielid en daarbij een foto te presenteren bij deze manifestatie van geloof. Zeven dagen van toewijding (van zondag 3 tot zaterdag 10 februari) en op de achtste dag, 10 februari, zullen we het feest van de Heilige Geest in elk huis houden, wanneer de familie van het geloof zal deelnemen aan het Heilig Avondmaal.

Wie gelooft, gaat; wie niet gelooft, blijft zitten.
God zegene degenen die geloven.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten