BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 9 januari 2013

NACHT VAN DE BEHOUDENIS


GELOOF EN RELIGIE

Sommige mensen waren onder de indruk toen ze mijn afwijzing van religie hoorden. Ze begrepen er niets van. Na een aantal verklaringen, hoe duidelijk die ook waren, bleven ze er niets van begrijpen. Kijk of u het begrijpt.


Religie scheidt de mensen, zorgt voor wrijving en verdeelt gezinnen en koppels. Zij is de meest duistere schepping van satan op deze Aarde. De katholieke, evangelische en spiritisten religies en welke andere dan ook veranderen hun “geloof” in een privé territorium.
De religieuze persoon is gepassioneerd en, soms, zelfs fanatiek, omdat hij het geloof gebruikt zonder intelligentie, zonder het verstand. De onreine geest die bezit heeft van fanatieke fans van een club is dezelfde geest die de fanatieke religieuze persoon beheerst. De geschiedenis heeft geregistreerd staan dat de grootste oorlogen van de mensheid de religie als grondslag hadden. Zou dit Gods wil zijn voor de mensen?
“Ieder koninkrijk, dat tegen zichzelf verdeeld is, gaat ten onder, en geen stad of huis, tegen zichzelf verdeeld, zal standhouden” (Matteüs 12:25) NBG ’51.
Toen ik tegen hun zei dat het christelijke geloof niets met religie te maken had, of religiositeit, raakten ze nog meer in de war. De Here Jezus schiep geen religie. Hij richtte het Koninkrijk van God op, dat wil zeggen, Zijn Kerk. De mensen die deel uitmaken van dit Koninkrijk, oftewel de Kerk, leven onder de heerschappij van Jezus. Ze volgen de patroon van gerechtigheid van het Koninkrijk van God. Net als een lichaam, is Hij het Hoofd en Zijn discipelen zijn de leden.
Dit lichaam heeft alleen maar één Geest en dat is de Heilige Geest;
Één hart, het nieuwe hart;
Één verstand, het verstand van Christus;
Één gedachte, de gedachte aan het Woord van God;
Één geloof, het bovennatuurlijke geloof;
Één karakter, het karakter van God;
Één begeleiding, de begeleiding van de Geest van Jezus.

Dus niemand, helemaal niemand, die niet bij dit Lichaam hoort, behoort aan de Here Jezus. Het baat niet om Hem te belijden als de Heer en Hem niet te gehoorzamen; Hem aan te roepen en niet naar Hem te luisteren; Een plaats bezoeken genaamd de kerk, maar zich niet te gedragen volgens de Bijbel. Alleen wanneer u uit het water en de Heilige Geest geboren bent, kunt u deel van Hem of Zijn Lichaam uit te maken.
Elk vreemd lichaam in Dit Lichaam, zal vroeger of later uitgebraakt worden, net zoals het gebeurt met bedorven voedsel dat gegeten wordt. Wrijving, ruzie, roddels, boze ogen, vooroordelen, kritiek van iemand die zich een christen noemt, zijn in feite een paar signalen van vleselijk geloof dat onder de religieuze mensen bestaat. Maar niet in het Koninkrijk van God of in Zijn Kerk. Een christen zijn betekent om vervuld en geleid te worden door de Geest van Christus.
Als u beste lezer twijfels heeft met betrekking tot het bovenstaande, lees, mediteer en trek uw eigen conclusies dan van deze tekst van apostel Paulus die gericht was aan de pas bekeerde christenen die in Rome woonden:
“Gij daarentegen zijt niet in het vlees, maar in de Geest, althans, indien de Geest Gods in u woont. Indien iemand echter de Geest van Christus niet heeft, die behoort Hem niet toe” (Romeinen 8:9) NBG ’51.
Bisschop Edir Macedo
Elke woensdag dienst van "de Nacht van de Behoudenis" speciaal om 18.00uur.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764 begin_of_the_skype_highlighting            +597 88 37 764      end_of_the_skype_highlighting




Geen opmerkingen:

Een reactie posten