BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 8 mei 2012

WORDT UW LIEFDE KOUDER?

“En omdat de wetsverachting toeneemt, zal de liefde van de meesten verkillen” 
                                                      (Matteüs 24-12).

Is dit niet wat we zien gebeuren in onze tijden?
Naarmate de tijd verstrijkt, zien we de menselijke waarden verlagen met betrekking tot hun naaste.

Het is veel makkelijker om iemand te vinden die zich zorgen maakt om zichzelf, dan iemand die bezorgd is om anderen. Begrijp mij niet verkeerd… Het is normaal en goed dat u om uw eigen geluk geeft. Wat niet normaal is, is dat we alleen aan onszelf denken en altijd degenen die om ons heen zijn op de tweede plaats zetten.

 Een voorbeeld hiervan: hoeveel mensen zijn er die bereid zijn om de prijs te betalen voor hetgeen ze willen veroveren? Ook al betekent dat om op degenen die om hun heen zijn te trappen…
Hoeveel mensen zijn er die diep van binnen denken: “Het maakt mij niet uit of anderen het goed hebben of niet, zolang ik het maar goed heb…”?

Dit is precies wat de Here Jezus bedoelde toen Hij zei dat de liefde van velen koud zou worden in de laatste dagen.

We zien hetzelfde gebeuren in de relaties. Er zijn meer huwelijken die mislukken dan huwelijken die werken. De meeste mensen trouwen om gelukkig te worden en niet om de andere persoon gelukkig te maken.

Vanwege het feit dat beide partijen zo denken, is geen van hen bereid om toe te geven. En waarom willen ze niet toegeven? Omdat ze egoïstisch zijn!

Egoïsme laat ons alleen zien wat ons bevalt. Degenen die anderen lief hebben, denken niet alleen aan wat hun gelukkig maakt. Als er iets is dat uw geliefde goed zal doen en van u vereist dat u iets zal verliezen, dan zult u liever willen verliezen zodat u uw geliefde gelukkig kan zien worden.

Dat is ware liefde.

Kijk diep binnen in uzelf en laat uw liefde niet koud worden.


Zondag om 9:30u en 12u (ook om 18u)
Adres: Neumanpad # 26 (zijstraat van de Domineestraat)
            Paramaribo Centrum
Telefoon: +597 88 37 764  
 
  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten