BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 18 januari 2012

Vasten van Daniël - Dag 18

Als God wist dat Abraham mee zou werken aan de beproeving van het offeren van zijn eigen zoon, waarom beproefde Hij hem dan?
 
God beproefde hem om het duidelijk te maken aan het gehele menselijke ras dat elke persoon in staat is om van Hem te houden en in Hem te geloven, zelfs als hij tot de grens van zijn gevoelens gebracht wordt. Abraham was niet uit de Geest geboren, was niet gedoopt met de Heilige Geest, had geen zalving van de Geest, zoals de profeten en sommige koningen van Israël, kortom, Abraham was een normale man zoals een ieder van ons. Desondanks was hij in staat om de verzoeken van zijn hart te overwinnen en God te gehoorzamen. Kijk, als dit mogelijk was voor Abraham, dan kunnen alle andere mensen de prijs betalen om zichzelf te verloochenen, hun kruis op te nemen en Zijn Zoon Jezus te volgen.

Bij het offer van de Here Jezus kunnen de ongelovigen beweren dat Hij God was en zodoende in staat was om de verzoeken van Zijn vlees te overwinnen. De handeling van geloof van Abraham geeft ook een antwoord aan degenen die een berg van smoesjes verzamelen om het geloof in Jezus te verloochenen en zich over te geven aan de grillen van het vlees. 

De waarheid is dat de Heer nooit iets vraagt of zou vragen dat niet aan Hem gegeven kon worden. Toen Hij een talent aan zijn dienaar gaf, dan verwachtte Hij natuurlijk dat hij het vermenigvuldigde. Maar, in plaats hiervan, verborg hij het en begon ook te klagen “…Heer, ik wist van u, dat gij een hard mens zijt, die maait, waar gij niet gezaaid hebt, en die bijeenbrengt van plaatsen, waar gij niet hebt uitgestrooid. En ik was bevreesd en ben heengegaan en heb uw talent in de grond verborgen…” (Matteüs 25:24) NBG ’51.

Er is geen dienaar zonder talent. Wat er wel is, zijn slechte dienaren die hun talenten verbergen. Dezen zullen buiten worden geworpen in de duisternis. Daar zal er gehuil en tandengeknars zijn (zie Matteüs 25:30).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten