BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 16 december 2019

GELOOF ZONDER GENADE




“Ik leef door de genade van God en niet door de werken van de wet; Jezus heeft al voor mij geofferd; dus ik hoef niet te offeren. “
Deze en zoveel andere argumenten worden door de meerderheid van de gelovigen op grote schaal gebruikt.

Maar ik vraag: als het geloof niet gepaard hoeft te gaan met offer, geeft de genade van God die opoffering vereist hen het recht om in het vlees te leven? Om jarenlang verborgen zonden te bewaren?
De realiteit is dat degenen die de “Genade” prediken geen idee hebben wat het eigenlijk betekent. Misleidend onderwijzen ze dat de genade als een onbeperkte prepaid kaart is die Jezus al voor ons heeft betaald. Dan kunnen we Hem accepteren en het krediet voor onbepaalde tijd van die kaart besteden. Als de persoon zondigt, hoeft hij slechts om vergeving te vragen, want hij heeft oneindige credits bij God. Als hij morgen in dezelfde zonde valt, gebruik hij gewoon het krediet opnieuw. Zonder enige behoefte aan berouw of verandering van richting. De persoon rekent slechts op zijn goede bedoelingen, spijt en een pakket excuses: “het vlees is zwak”, “Ik kan het niet weerstaan”, “het is sterker dan ik” …
Vanwege dit bedrog zijn er veel mensen die geloven dat ze een gegarandeerde plek in de hemel hebben, naar de hel gegaan. Net zoals het ware geloof niets te maken heeft met religie, heeft de ware genade niets te maken met de afwezigheid van het offer. Integendeel, de genade geeft de mens een verantwoordelijkheid die hij voorheen niet had. Als hij voorheen vastgebonden was aan de zonde, heeft hij nu niet zo’n excuus. Hij heeft al de vrijheid en het recht op de Behoudenis ontvangen.
De mens is nu verantwoordelijk om op het Pad van de Behoudenis te blijven, en daarvoor zijn de regels van de genade heel duidelijk: wie tot Jezus wil komen, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en Hem volgen. Drie niveaus van offer. De Here Jezus presenteert ons Zijn genade, dat wil zeggen Zijn gunst, het geschenk dat we niet verdienen, als iets zo waardevol dat een man alles zou verkopen wat hij heeft om het te kopen. Het offer van gehoorzaamheid is het waard, het offer van zichzelf verloochenen is het waard, het offer van degenen te vergeven die ons beledigen is het waard, het offer van het oude leven verlaten, het offer van afstand nemen van sommige personen, dingen en overtuigingen zijn het waard. Alle offers dat de ware genade vereist, zijn het waard.

Bisschop Edir Macedo




Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten