BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 23 december 2019

DE VERDOMDE RIJKDOM



Verdomde rijkdom of frauduleus verworven rijkdom brengt een vervloekte erfenis die resulteren in vervloekte erfgenamen, tot stand. En wanneer de vloek wordt geërfd, beïnvloedt deze het financiële leven, de gezondheid en vooral het liefdesleven, het huwelijk, het gezin, alles. Er is geen geld, geen goud, geen erfgoed, kortom, niets dat de verlossing van de vloek kan garanderen, omdat het een boze geest is met autoriteit over degenen die in de zonde leven. Alleen door een verbond met God te sluiten en Zijn Woord te gehoorzamen om ervan verlost te worden.

Wanneer er goederen, materiële rijkdom of iets anders worden geassocieerd met het kwaad, is het zeker dat de geesten van de vloek, het leven van degenen die bij hen betrokken zijn zullen regeren. Het is zoals de profetie zegt:
“Wee hem (verdomde) die op winstbejag uit is voor zijn huis (voor zichzelf en zijn gezin), om zijn nest (om succes te verzekeren) in de hoogte te bouwen (door diefstal, corruptie, bedrog en leugens), om zich te redden uit de greep van het kwaad!” (Habakuk 2:9)
Het is goed om aan de rijke man te denken die, nadat hij enorm voorspoedig was, tegen zichzelf zei:
“…ik zal tegen mijn ziel zeggen: Ziel, u hebt veel goederen liggen voor veel jaren. Neem rust, eet, drink en wees vrolijk.”
Onmiddellijk heeft de Here God hem aangesproken en zei:
“Dwaas! In deze nacht zal men uw ziel van u opeisen; en wat u gereedgemaakt hebt, voor wie zal het zijn?” (Lukas 12:19-20)
In feite, hoe groot de rijkdom ook is, als het op een onterechte of zondige wijze werd verworven, zal het verdoemd zijn. Zo’n vloek zal voor altijd in het leven van die familie en voor al zijn generaties blijven bestaan. Het is het effect van de zonde die door Adam en Eva werd voortgebracht en sindsdien bevordert de dood voor alle generaties.
De geest van de vloek is de geest van de zonde, onrechtvaardigheid, rebellie tegen het Woord van God, maar de Geest van de Zegen is de Geest van Gerechtigheid, Onderwerping en gehoorzaamheid aan de Heilige Geschriften die zegens en bescherming tegen alle kwaad garandeert.
“…zo komt een vervloeking zonder reden niet aan.” (Spreuken 26:2)

Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten