BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 2 oktober 2018

RECHTVAARDIGHEID ZAL GESCHIEDEN!




“Dan zult u opnieuw het onderscheid zien tussen een rechtvaardige en een goddeloze, tussen wie God dient en wie Hem niet dient.” (Maleachi 3:18)
Wanneer de Eeuwige belooft opnieuw het verschil te tonen, is het duidelijk dat wat Hij deed in het leven van de dienaren van het verleden, ook zal doen in de levens van de dienaren van nu.
En meer: Hij heeft er alle belang bij om dit te doen, zodat de wereld het verschil ziet tussen degenen die Hem dienen en degenen die Hem niet dienen.
Hij maakte dit verschil in het leven van Noach, Job, Abraham, Izaäk, Israël, Mozes, Jozua en allen die Hem vreesden en in Zijn gerechtigheid wandelden.
En over gerechtigheid gesproken, merk op dat Hij belooft om het verschil te tonen tussen de rechtvaardigen en de goddelozen. En waarom niet tussen de rechtvaardigen en onrechtvaardigen?
De reden is omdat de onrechtvaardige goddeloos is.
Hij is goddeloos, omdat hij de losprijs die door de Here Jezus betaald werd niet waardeerde;
Hij is goddeloos, omdat hij Zijn offerande van de behoudenis verwerpt;
Hij is goddeloos, omdat hij niets geeft om wat Hij heeft gedaan om hem te redden;
Hij is goddeloos, omdat hij de heer van zichzelf denkt te zijn;
Hij is goddeloos, omdat hij alle offers die Jezus voor hem deed negeert .
Ja, er moet een buitengewone, brutale en duidelijk verschil zijn, om geen twijfel te laten bestaan tussen degenen die van God zijn en degenen die niet van God zijn.
De Here Jezus herhaalde deze belofte toen Hij zei:
“Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.” (Johannes 7:38)
Ik kan me niet voorstellen dat ik, volgens de Heilige Bijbel, in de Here Jezus geloof en nog steeds een vergelijkbare of slechtere kwaliteit van leven heb als degenen die niet geloven. Dat zou niet eerlijk zijn van God. Of wel?
Heeft u daarover nagedacht?
U belijdt in Jezus te geloven en tegelijkertijd is uw leven een stukje van de hel zowel thuis, op het werk, op school als op straat. Kortom, u heeft geen rust, vrede, vreugde…
U heeft alleen vreugde wanneer uw team wint en zelfs zo is het een tijdelijke vreugde.
U bent bovendien alleen uw problemen aan het administreren, u heeft constante hoofdpijn, slapeloosheid, nervositeit, depressie, verdriet, zelfmoordneigingen, duizeligheid, een rampzalig gezinsleven, rebelse kinderen, geen eenheid in de familie enzovoort…
Maar toch staat u erop dat u in Jezus gelooft…
Welnu, vanuit het oogpunt van het levende en ware geloof moeten degenen die in Jezus geloven, een kwaliteit van leven hebben dat anders is dan het leven van hen die niet geloven. Het is niet mogelijk om in Hem te geloven volgens Zijn Woord en geen verschil te zien.
Ja of nee?
Daarom zullen we in alle Universele Kerken van het Koninkrijk van God in één Geest, in één geloof en in één hart voor de Troon van de Allerhoogste staan en een leven eisen dat anders is dan van de anderen.
Wie gelooft, komt met mij mee.
Wie niet gelooft, jammer dan…
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten