BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 20 oktober 2017

GELOOF




Wanneer we praten over het GELOOF, kunnen we zijn Bron nooit vergeten: de Heilige Geest. Hij is Degene die ons het intelligente geloof heeft geleend om de moed aan te sporen. Het geloof van de Heilige Geest kan niet gescheiden worden van de moed. Op dezelfde manier dat Hij het geloof geeft, geeft Hij ook moed om het te praktiseren.


Wie, in zijn bewustzijn, heeft geloof om een baan te hebben, maar geen moed om te werken?Velen hebben geloof in God, maar blijven bidden, vasten en wachten tot Hij magie in hun levens verricht. Daarom hebben zulke gelovigen geloof, maar leven mislukking na mislukking in plaats van geloof op geloof. Ze hebben nog de brutaliteit om gerechtigheid van God te eisen, zeggende: “Waarom worden de slechte mensen voorspoedig en hebben de oneerlijken succes?”

De slechte mensen worden voorspoedig en de oneerlijken hebben succes omdat zij in zichzelf geloven en moed hebben om een slecht karakter aan te nemen.
Het geloof dat door de Geest van God te leen werd gegeven, is Zijn Autoriteit en Macht geweest, zodat Zijn kinderen HET ZULLEN GEBRUIKEN!
Als de Geest van God ons Zijn Macht leent, is dit zodat wij het zullen uitvoeren. Hij geeft ons niet iets zodat Hij het gebruikt. Als Hij ons het geloof (Zijn Macht) leent, is het duidelijk dat Hij verwacht dat we het gebruiken.
Maar hoe wordt het GELOOF gebruikt? Hoe is het mogelijk om het te materialiseren in het voordeel van de Wil van God?
De Geest Zelf leert ons om het geloof te gebruiken wanneer Hij zegt:
“Wat baat het, broeders, of iemand al beweert geloof te hebben, als hij geen werken heeft (en ze niet praktiseert)? Kan dat geloof hem behouden?” (Jakobus 2:14)
Hij is in andere woorden aan het zeggen:
Wat baat het om in Mijn Woorden te geloven en GEEN MOED te hebben om het te gehoorzamen?

Oftewel, HET WARE GELOOF, HET GELOOF DAT ZICH IN ONS LEVEN MATERIALISEERT, VERPLICHT ONS OM ACTIES VAN MOED TE ONDERNEMEN. Deze moed is gekkigheid voor de wereld.
Het baat niet om al het geloof van de wereld te hebben en geen moed te hebben om het in praktijk te zetten. Het is alsof u op hetzelfde moment geloof en angst (twijfel) hebt!
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten