BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 27 december 2016

GOD DIENEN ZONDER GOD




Er is niets ergers dan de geest van misleiding, hij heeft al duizenden jaren gewerkt, en soms doet hij zich voor als een een engel van licht. Hij is in staat om zich op onopvallende wijze te infiltreren, en alleen degenen die de Heilige Geest hebben, beschikken over het onderscheid om zijn listen op te merken.

De geest van misleiding was ooit in het licht, hij weet heel goed hoe het Koninkrijk werkt, ondanks het feit dat hij nu in de duisternis leeft, is hij een engel, een gevallen engel, maar desondanks een engel. Wij kunnen niet vergeten dat hij ernaar verlangde om Gods plaats in te nemen. Hij was jaloers, rebels, hoogmoedig en zaaide ook nog eens verdeeldheid onder de engelen die maar één doel hadden: God dienen.
Wanneer een persoon deze gevoelens in de diepten van zijn ziel verborgen heeft, waar niemand ze kan zien, dan verbergt de geest van misleiding. De persoon presenteert zichzelf met een valse nederigheid, iemand die het beste met anderen voorheeft, maar in zijn binnenste, net zoals bij lucifer, verbergt hij zijn ware bedoelingen en dat is om zichzelf te dienen en de glorie van deze wereld te hebben.
Waarom dan de titel “God dienen zonder God”?
Wij weten dat Saul de eerste koning van Israël was. Hij was het soort leider dat de gehele natie wilde hebben. Saul was een lange en aantrekkelijke man van de stam Benjamin. In het begin zag God goede kwaliteiten in hem en gaf hem een gelegenheid om zijn karakter te beproeven en opgericht te worden tot een positie met meer verantwoordelijkheid. In het begin toonde hij dat hij een uitverkorene was, met een houding van nederigheid die hem alle conditie gaf om een uitstekende koning te worden.
Echter, Saul viel helaas door een fout die vele mannen van God heeft vernietigd. In plaats van zijn nederigheid tegenover God te behouden, als dienaar van het volk zijnde, begon hij zich druk te maken over zijn eigen positie en eer. Vanwege deze verandering van standpunt werd Saul een heel slechte koning. Door dezelfde zonde als die van lucifer raakte hij de weg kwijt. Met de ongehoorzaamheid, rebellie en hoogmoed kwam ook zijn val, tot het punt dat God zei:
Toen kwam het woord des Heren tot Samuël: Het berouwt Mij, dat Ik Saul tot koning heb aangesteld, want hij heeft zich van Mij afgekeerd en mijn bevelen niet uitgevoerd. Hierop ontroerde Samuël hevig en hij riep tot de Here de gehele nacht(1 Samuël 15:10-11).
God was niet meer met Saul en hij wist dat, maar deed alsof ten opzichte van het volk, hij deed zich als een gezalfde voor. De geest van misleiding zat in hem. 40 jaar bleef hij heersen over de natie, in de ogen van het volk was hij nog koning, maar in de ogen van God niet. Hij diende het volk en “God”, maar zonder God.
Velen bevinden zich in deze situatie, ze praten over God, handelen als gezalfden, maar zijn gevallen in hun zonden, ze dienen “God” met een geest van haat, jaloezie en hoogmoed.
Moge God genade hebben!
Met dank aan: pastor Marcelo da Silva

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten