BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 7 december 2016

CORESHBET





In het Hebreeuws, de taal waarin de Bijbel geschreven werd, betekent het woord Coreshbet “dichterbij komen” of “de aandacht trekken”. Coreshbet is de wortel van het woord dat gebruikt wordt voor offers, Corbanot, in het enkelvoud is het Corban (קָרְבָּן), en in de Bijbel verwijst dat naar allerlei soorten dierlijke offers die aan God geboden werden voor verschillende redenen. Het konden offers zijn van stieren, schapen, bokken of duiven.

Het woord Corbanot komt dus voort uit het “aandacht trekken”. Corban betekent offer en de wortel van dat woord betekent aandacht trekken. Wij trekken dus de aandacht van God en trekken Zijn aandacht wanneer wij offeren.
En waar presenteren wij het offer? Op het Altaar. Het woord voor altaar (מִזבֵּחַ), betekent in het Hebreeuws, de plaats van het doden of de plaats van het offer. Elke keer moest God, wanneer er een Altaar opgericht werd ter Zijner ere, neerdalen om het offer te accepteren.
Een altaar werd alleen in speciale situaties opgericht.
1 – Wanneer het God beviel.
2 – Wanneer een situatie een offer vereiste.
      Dit zorgde ervoor dat God Zich zou manifesteren op dat Altaar.

Een ander soort Altaar is het soort dat niet opgericht wordt, omdat het een natuurlijk Altaar is, zoals Berg Sinaï.
Berg Sinaï werd als een Altaar door God beschouwd, omdat Hij daarop neerdaalde. Als Hij neerdaalde, werd die plaats geconsacreerd en, zodoende, een Altaar. God manifesteert Zich wanneer er offers gepresenteerd worden.
Een ander natuurlijk altaar die door God geconsecreerd wordt voor Zichzelf is iemands leven, wanneer Hij daarop neerdaalt, in de persoon van de Heilige Geest.
Mijn vriend en vriendin, trek de aandacht van God door middel van uw offer, zodat Hij zodoende zal neerdalen in uw leven.
Met dank aan: bisschop Aroldo Martins

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten