BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 19 september 2016

AFWEERMIDDEL TEGEN HET KWAAD




“Gij zalft mijn hoofd met olie…” (Psalmen 23:5).
Wat David in deze vers zei trok mijn aandacht. Ten eerste dienen wij te herinneren dat David een herder was voordat hij koning werd, en alles wist over de schapen.
In het verleden moest de herder heel goed voor de schapen zorgen, want in de dorre en droge woestijn vallen de insecten en muskieten de schapen constant lastig, op zoek naar vocht in de slijmvliezen van de neuzen van de schapen, en daar laten zij hun eitjes achter waar al snel larven uit komen. Wanneer dit gebeurde werden de arme schapen gekweld, renden ze van de ene naar de andere kant, schudden ze hun hoofden om te proberen om vrij te worden van dit ongemak dat veroorzaakt wordt door de muskieten.
Men zegt dat wanneer dit plaatsvond de schapen heel zwak en zelfs depressief werden, sommigen doodden zelfs zichzelf door hun hoofden tegen stenen of bomen te rammen in een poging om vrij te worden van die larven. Om hun te helpen, zalfden de herders hun hoofden met olie, omdat olie gebruikt werd als afweermiddel om die insecten op afstand te houden.
De duivel wil zijn larven in ons hoofd leggen, hij wil ons kwellen om ons tot wanhoop te brengen. Vandaag de dag zien we mensen die gekweld worden door de duivel, die hun verstand vervuld met gedachten en twijfels die hun ontmoedigd, verzwakt en verslagen en angstig doen voelen. Sommigen maken zelfs een einde aan hun leven, dit alles omdat het hun ontbrak aan de zalving van de Heilige Geest in hun leven.
We weten dat deze olie niet alleen de fysieke olie is, maar de doop met de Heilige Geest, de nieuwe geboorte. Wanneer wij de Heilige Geest ontvangen, dan hebben wij het afweermiddel dat ons beschermt. Het kwade kan zelfs willen komen, maar hij houdt geen stand, omdat wij de Olie hebben die hem afweert.
“…want Hij, die uit God geboren werd, bewaart hem, en de boze heeft geen vat op hem” (1 Johannes 5:18).
Met dank aan: Pastor Luis Marcelo da Silva
Elke zondag om 07.00uu ,09.00uu 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu ).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten