BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 12 juli 2016

WANNEER U EEN GEZALFDE BENT




Wanneer u een gezalfde bent, verandert uw conditie, manier van denken, manier van beslissen… Bijvoorbeeld, wie en wat was David voordat hij gezalfd werd?
-Hij was een kind, een herder, die zelfs vergeten werd door zijn vader, moeder en broers, en zie dat hij een grote familie had, zeven van hen. Wie was David?
– Een niemand … voor mensen. En velen van u, worden misschien nog niet door uw familie beschouwd, noch door de maatschappij, u wordt niet gerespecteerd op uw werk, zelfs niet door uw klanten. Maar u zegt dat u in God gelooft, dus waar is de zalving? Waar is de autoriteit, het verschil tussen het voorheen en het erna? Want nadat David werd gezalfd, veranderde God zijn conditie.
God veranderde zijn manier van denken. Hij is nooit meer teruggekeerd naar de schapen, hij werd geconsacreerd als koning, hoewel hij niet meteen op de troon zat, maar hij werd gezalfd als koning en handelde als een koning. Hij zei tegen de reus: “Ik kom tegen u in, in de naam van de Almachtige Here, de God van de legers … Ik ken mijn verantwoordelijkheid, Ik ben geen soldaat, noch heb ik een gouden kroon op mijn hoofd, maar ik heb een zalving”. Hij nam een positie in. Hij nam de toestand aan als een gezalfde. En dit is wat God wil, zodat u niet verdwaalt, noch afwendt, zelfs niet binnen de kerk, zoals velen in de kerk zijn, maar op afstand zijn, afgewend van het Altaar, evenals er ook mensen zijn die zich uiteindelijk zelfs van de kerk afwenden.
Aaron, wie was hij voordat hij gezalfd werd? -Aaron was iemand die een slaaf was geweest in Egypte, gewoon een slaaf. Wie was Aaron voordat hij werd gezalfd? – Mozes’ broer. Hij genoot van een aantal privileges als broer van Mozes … maar nadat hij werd gezalfd – gebeurde er radicale veranderingen.
Nu, zag niemand hem als de broer van Mozes, of als iemand die een slaaf was geweest. Nu, werd hij gezien als een priester van de Levende God, een dienstknecht van de Levende God. Een man die het voorrecht had om het heilige der heiligen binnen te treden, en met God van aangezicht tot aangezicht te praten, zoals zijn broer had gedaan, en voor het volk bemiddelde. Dus u kunt merken dat de zalving, de wijding die God ons geeft, dient om uw manier van denken te veranderen, van handelen, beslissen, uw manier van leven … en als dit nog niet gebeurd is met u, weet u waarom – U zondert zich uit in plaats van zich te voegen aan Gods Geweldige Plannen.
God is met u, en ik ook!
Bisschop Júlio Freitas


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten