BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 11 juli 2016

LEVEN MET OVERVLOED




Hoe veroveren we een leven met overvloed zonder in de verleiding van de rijkdom te vallen?
Waarschuwing voor de rijkdom

“Want wij hebben niets op de wereld medegebracht; wij kunnen er ook niets uit medenemen. Als wij echter onderhoud en onderdak hebben, dan moet ons dat genoeg zijn. Maar wie rijk willen zijn, vallen in verzoeking, in een strik, en in vele dwaze en schadelijke begeerten, die de mensen doen wegzinken in verderf en ondergang. Want de wortel van alle kwaad is de geldzucht. Door daarnaar te haken zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben zich met vele smarten doorboord. Gij daarentegen, o mens Gods, ontvlucht deze dingen, doch jaag naar gerechtigheid, godsvrucht, geloof, liefde, volharding en zachtzinnigheid. Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen”  (1 Timoteüs 6:7-12).

Belofte van Rijkdom
“De dief komt niet dan om te stelen en te slachten en te verdelgen; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed” (Johannes 10:10).
Hoe onderscheiden wij de Bijbelse waarschuwing tegen de rijkdom, van een belofte, die ook Bijbels is, maar in het voordeel van de rijkdom?
Is het mogelijk om een leven in overvloed te hebben, zonder rijk te zijn?
Er is geen manier om deze vragen te beantwoorden zonder het fundamentele element bij deze Bijbelse kwesties te betrekken: het Geloof.
Het geloof is agressief, moedig en gek voor degenen die geloven. Het geloof is gek, omdat het zich baseert op de Heilige Geschriften en hierdoor gaat het met volle kracht tegen de logica in. Hoe kunnen wij, volgens de logica, begrijpen dat het gehele zonnestelsel door middel van één woord van geloof tot stand kwam. Hoe splitsten de wateren zich door een staf? Hoe transformeer je een meer met vergiftigd water naar drinkwater? Hoe laat je een ijzeren bijl drijven door middel van een tak?
Het geloof is gek, omdat het geen rekening houdt met de natuurlijke omstandigheden, maar het verplicht om te doen gebeuren wat het vaststelde.
Het is duidelijk dat wie rijk wil zijn in de verleiding valt, in een valstrik, en in vele dwaze en schadelijke begeerten, die de mens onderwerpen aan vernietiging en hun ruïneren wanneer zij zich laten leiden door een blind geloof, een geloof volgens de verlangens van een corrupt en bedrieglijk hart, die de wil van de Geest van God veracht.
Geloof is een deugd van de Heilige Geest, om de wil van de Heilige Geest te realiseren. God heeft ons allen niet het geloof gegeven om uiteindelijk naar onze vleselijke lusten te luisteren.
Wie denkt dat de Heilige Geest gebruikt kan worden om vrouwen, mannen, of beiden te veroveren? Wie durft te denken dat hij het geloof van God kan gebruiken om de dromen van het vlees te realiseren? Wie laat zich in met de gedachte om de Macht van God te gebruikten om de duivel te behagen?
Zo is het ook met betrekking tot de hebzucht naar rijkdom, puur voor eigen egoïstische doeleinden.

Ik geloof dat de apostel Paulus werd geleid door de Heilige Geest om het geloof van de Geest van God te scheiden van het geloof van de geest van de duivel.
Het geloof van de Geest van God zoekt , verlangt, snelt en snakt er altijd naar om God te behagen. Maar het geloof van de duivel is vleselijk en wil de verlangens van ons vlees behagen.
De Here Jezus wil dat wij leven hebben, en leven in overvloed. Daarom moeten wij eerst Zijn Koninkrijk en Zijn Gerechtigheid zoeken, zodat al het andere u geschonken kan worden.
Hoe verkrijgen wij de Beloften van het Koninkrijk van God zonder deze eerst binnen te gaan? U dient er eerst binnen te gaan, om vervolgens bezit te nemen van de voordelen. Zie Matteüs 6:33.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu ( ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten