BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 4 juli 2016

CAMPAGNE VAN DE TEMPEL VAN SALOMO




Wanneer God degene is die belangrijk is!
Lijkt het te wreed? Zou de liefde van Abraham voor Isaak zwak? Nee! Alleen degenen die het Bovennatuurlijke Geloof en het Offer willen rationaliseren, zullen niet in staat zijn om een antwoord te vinden hiervoor…
God riep Abraham, maar Hij riep hem niet op willekeurige wijze. Hij riep hem, omdat hij anders was dan alle andere mannen van zijn tijd: hij beschikte over een ongeëvenaard vermogen om Zijn Woord te gehoorzamen. Het geloof van Abraham was ongekend, omdat hij bereid was voor alles en hierin was hij uniek.
Maar God had hem ook iets te bieden… in feite, niet alleen maar één ding, maar verschillende dingen. Eén van de dingen die Abraham het meest wilde hebben in zijn leven was: een zoon.
Dus werden hem 7 beloftes gegeven:
• 1e “Ik zal u tot een groot volk maken,” toen hij niet eens één kind had
• 2e “en u zegenen,” toen hij de vloek in zijn familie zag. De dood van zijn jongste broer, zijn tweede broer en vader
• 3e “en uw naam groot maken,” toen hij een niemand was
• 4e “en gij zult tot een zegen zijn“. Hij zou zelf de zegen zijn, terwijl hij absoluut niets had
• 5e “Ik zal zegenen wie u zegenen“. Abraham had de autoriteit om anderen te zegenen
• 6e “en wie u vervloekt zal Ik vervloeken,
• 7e “en met u zullen alle geslachten des aardbodems gezegend worden” (Genesis 12:3)
Er is maar één vader en toen God bepaalde dat Abraham “De Vader van het Geloof” zou zijn, wilde dat zeggen dat hij op voorbeeldige wijze het doel, waarvoor hij geroepen werd, had behaald en zodoende een voorbeeld voor allen werd: de “Vader van het Geloof”.
Een ieder van ons op deze aarde heeft een bepaald doel en God riep Abraham, zoals Hij ook een ieder van ons roept. Maar het is niet afhankelijke van God of het bovennatuurlijke nou wel of niet in uw leven zal plaatsvinden, noch is het afhankelijk van andere partijen, maar totaal en exclusief van uzelf, omdat het Geloof individueel en onoverdraagbaar is!
God vereiste offer na offer van Abraham: 1e ga uit uw land; 2e en uit uw maagschap; 3e en uit uw vaders huis; 4e naar het land, dat Ik u wijzen zal. Vier offers, maar God beloofde en deed hem ook 7 beloftes. Waarom? Omdat Abraham niet accepteerde om hetzelfde einde als zijn vader en zijn broers te hebben. Hij accepteerde het niet om op de helft van de weg te blijven of in God te geloven, maar een leven te leiden dat het tegenovergestelde toonde.
“Door het geloof heeft Abraham, toen hij verzocht werd, Isaak ten offer gebracht, en hij, die de beloften aanvaard had, wilde zijn enige zoon offeren …Hij heeft overwogen, dat God bij machte was hem zelfs uit de doden op te wekken.” (Hebreeën 11:17-18).
Door het geloof (Abraham gebruikt zijn verstand, niet zijn emotie)
ten offer gebracht (hij gaf hetgeen hij het meeste wilde)
Abraham en Isaak (zijn zoon was alles waarvoor hij had gestreden)
Toen hij verzocht (op de proef gesteld) werd (de daad waarbij de staat van iets of iemand onderzocht wordt),
hij, die de beloften aanvaard had (hij had de beloften al ontvangen, hij hoefde dus niet te offeren, maar hij deed dat om zijn loyaliteit en gehoorzaamheid te tonen)
wilde zijn enige zoon offeren (zoals God ook deed, toen Hij Zijn Eniggeborene Zoon gaf).
Hij heeft overwogen dat God (wat echt BELANGRIJK was God en niet wat hij voelde, dacht, had of plande)
bij machte was (Hij kan alles, want alles was door Hem en voor Hem geschapen, alles is van Hem!)
hem zelfs uit de doden op te wekken (hij geloofde inde wederopstanding, terwijl er tot dan toe niemand in de geschiedenis van de mensheid uit de dood was opgestaan. Hij wist dat God hem nakomelingen had beloofd, dus op de een of andere manier zou Hij hem die geven).
En u? Accepteert u het om een half leven te leiden? In God geloven, maar een leven te leiden alsof u niet geloofde? Nee? Volg dan het voorbeeld van uw Vader van het Geloof…
Campagne van Geloof in de Tempel van Salomo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten