BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 14 maart 2016

ALLES HEEFT EEN NAAM!



Op deze wereld wordt men alleen maar herkend als men een naam heeft… er bestaat echter een Naam die alle andere namen overtreft en dat wordt getoond door zijn totale Overmacht!
Wat is een naam? Het is een manier om mensen, dingen of dieren te benoemen…maar voor de mens is een “naam” iets heel belangrijks, in feite is het zo belangrijk, dat velen zelfs naar de betekenis of het verleden van hun naam zoeken, om zodoende hun stamboom vast te kunnen stellen.

JEZUS. Deze Naam werd ons gegeven. Precies, hij werd ons GEGEVEN, zodat wij Hem boven alle waarde, macht, belang of erkenning zouden plaatsen. Deze Naam werd vervuld met zoveel macht dat allen die ervan gebruik maken toegang konden krijgen aan ontelbare zegen, zodat zij van: ontmoedigden, zieken, verslaafden, werklozen, pessimisten, angstigen, lafaards, ongelukkigen, verslagen christen, ongedefinieerden, fanatiekelingen, eenzamen christenen… tot gemotiveerde, gezonde, succesvolle, positieve, dappere, gelukkige, gebalanceerde, gedefinieerde, bewuste en geliefde mensen kunnen worden.
Maar helaas zijn het niet weinig mensen die zeggen dat zij geloven en van God zijn, maar geen waarde, aandacht en op correcte wijze gebruik maken van de machtige, grote, heilige en eeuwige Naam van de Here Jezus. Zij zijn vernederd en beschaamd, terwijl zij juist verhoogd hoorden te zijn door de macht van het gebruiken van de Naam van de Here Jezus, deze Naam representeert immers de Macht van de Almachtige, als wij Hem echter niet op correcte wijze gebruiken dan zullen wij niet het gewenste resultaat behalen.
Als wij in de hemelen willen overwinnen, door het Eeuwig Leven te behalen, op aarde de verleidingen, problemen en aanvallen van het kwaad willen overwinnen en na de dood niet hoeven te vrezen voor oordeel, dan dienen wij het geloof in deze Naam aan te nemen, deze Naam te gehoorzamen, te leven voor deze Naam en deze Naam te gebruiken.
God wil het beste voor een ieder van ons, maar zodat wij gezegend kunnen worden door de macht en autoriteit van Zijn wonderbaarlijke Naam is het noodzakelijk dat wij Hem belijden en aannemen, zodat wij vergeven bevrijd, succesvol en gered kunnen worden.
“Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden: Jezus Christus is Here, tot eer van God, de Vader!” (Filippenzen 2:9-11).
Er bestaat alleen maar autoriteit en macht in de Naam die boven alle namen staat!
1. Gerechtigheid. Is één van de Goddelijke eigenschappen, gezien het feit dat de Heer rechtvaardig is en alle onrechtvaardigheid verafschuwt. De zonde maakt ons onrein, onrechtvaardig en scheidt ons van Hem. Maar een ieder die in het Offer van Jezus gelooft en Hem accepteert als Heer en Verlosser, wordt gerechtvaardigd en ontvangt Zijn Gerechtigheid.
“Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden” (Matteüs 5:6).
2. Hoop. Is vertrouwen op hetgeen wij nog niet zien. Onze ware hoop is gebaseerd op de Heer, omdat Hij degene is die ons beloofd heeft om ons te zegenen en ons het Eeuwig Leven te geven.
“Welzalig hij, die de God van Jakob tot zijn hulpe heeft, wiens verwachting is op de Here, zijn God” (Psalmen 146:5).



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu ,12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 76

Geen opmerkingen:

Een reactie posten