BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 17 november 2014

HET ALTAAR IS VOOR IEDEREEN


Bijna iedereen kent het verhaal van Jakob, de grote benauwdheid die hij meemaakte toen hij zijn huis moest verlaten, omdat hij bedreigd en vervolgd werd door zijn broer, die zich verontwaardigd voelde en hem wilde doden. Hij vertrok met zijn kleren op zijn rug, in alle haast en had slechts een beetje olie bij zich.
Op weg naar Bethel nam hij een steen en gebruikte hem als een kussen. Hij kreeg een droom en bij het ontwaken bouwde hij een Altaar voor God en goot de olie op de steen, waarbij hij een belofte deed: Als God hem zou zegenen, hem in vrede naar huis zou laten gaan en hem niets zou laten ontbreken, dan zou hij van alles de tiende geven.
Maar het interessante is dat, nadat Jakob gezegend en voorspoedig werd en God de beloften, die hij bij het Altaar had gemaakt, had vervuld, en Jakob zich met zijn broer verzoende zonder dat het hem aan iets ontbrak, God weer aan hem verscheen en hem herinnerde aan het Altaar.
God stuurde hem terug naar Betel om nog een Altaar op te bouwen, zodat hij zich kon herinneren dat het op het Altaar was, waar God hem de bevrijding gaf in zijn dagen van benauwdheid.
Op dat moment was Jakob niet wanhopig en behoeftig zoals voorheen. Hij was rijk en had die moeilijke fase al overwonnen, maar God herinnerde hem waar hij vandaan kwam, de benauwdheid, en dat het op het Altaar was, waar zijn probleem op een dag werd opgelost.
Soms bouwt de persoon geen nieuw Altaar meer op voor God, omdat hij denkt dat het niet langer nodig is, dat het niet meer zo vaak hoeft, dat hij al gezegend is. Maar God stuurde Jakob terug naar Bethel om een Altaar op te bouwen, net zoals hij deed toen hij in nood was.
En Jakob zei:
 “Laten wij ons dan gereed maken en naar Betel trekken, en ik zal daar een altaar oprichten voor die God, 
die mij geantwoord heeft ten dage mijner benauwdheid, en die met mij geweest is op de weg die ik gegaan ben.”(Genesis 35:3).
Wij mogen het Altaar nooit vergeten, al gaat het heel goed met ons. Daar heeft God ons bevrijd van onze benauwdheden. God wil dat de persoon op het Altaar is, ongeacht in welke situatie hij leeft.
Het Altaar is voor iedereen.
De gekwelden vinden bevrijding en wie het goed heeft herinnert zich wat God voor hem heeft gedaan. Het Altaar brengt bevrijding voor de benauwdheden en doet de persoon het geloof behouden.
Met dank aan: pastor Marcelo da Silva


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten