BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 19 november 2014

DE BLINDEN EN DEGENEN MET VISIE

“Gij blinden, immers, wat is meer, de gave of het altaar, dat de gave heiligt?” (Matteüs 23:19)
Wanneer een persoon zijn offerande als belangrijker beschouwt dan het Altaar, naast het feit dat hij God veracht, beschouwt hij het Altaar als minderwaardig ten opzichte van wat hij te bieden heeft. En dat is de reden waarom hij niet naar het Altaar gaat. Het is net of de persoon denkt dat het leven dat hij leidt belangrijker is dan God.
Met andere woorden: God is klein, en ik ben degene die over grote dingen beschikt.
Deze minachting voor het Altaar breekt Altaar af, en het leven van de persoon wordt ook volledig afgebroken. Daarom noemt Jezus degenen die zo denken blinden!
Maar wanneer een persoon het Altaar als groters beschouwt dan zijn offer, dan beschouwt de persoon God als groter dan zichzelf en alles wat hij heeft, zodoende herstelt hij zijn Altaar. En op dat Altaar offert hij, vandaar komen de antwoorden en ontstaat er een nieuw leven.
Toen de zondvloed plaatsvond en alle mensen stierven, waren er slechts acht mensen over. En het eerste wat Noach deed, voordat hij begon te planten en aan de vermenigvuldiging van de mensheid begon, was het opbouwen van een Altaar, en daarop offerde hij het leven van dieren en vogels als een brandoffer aan God.
Noach besefte dat hij niets kon beginnen zonder eerst het Altaar op te bouwen, omdat hij opnieuw wilde beginnen met God. Hij wist dat als hij zonder God zou beginnen, alles wat hij zou doen, mis zou gaan. En is dat niet wat er met veel mensen gebeurd is? Velen begonnen ergens aan en verloren, omdat ze zonder God begonnen, oftewel, ze begonnen niet op het Altaar.
De Heilige Geest heeft de ogen geopend van de geestelijke blinden, zodat zij kunnen zien dat het Altaar, dat God symboliseert, de gave heiligt.
Wat interessant is, is dat nadat Noach het Altaar herstelde en door het offer zijn geloof manifesteerde, God alle dingen in zijn handen heeft gegeven:
“En God zegende Noach en zijn zonen en zeide tot hen: Weest vruchtbaar, wordt talrijk en vervult de aarde. 
En de vrees en de schrik voor u zij over al het gedierte der aarde en over al het gevogelte des hemels, 
al wat zich op de aardbodem roert en alle vissen der zee; in uw hand zijn zij gegeven” 
(Genesis 9:1-2).
Dat God u veel meer zegent!
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten