BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 26 november 2014

DE SCHOOT VAN GOD


Er is geen ander woord dat meer geschikt is om de grootheid van de Ontmoetingsplaats met de Almachtige God van Abraham uit te drukken, dan het woord ALTAAR. God heeft het Altaar niet gecreëerd om te dienen als een podium voor concerten en gospel- of koormuziek; Het Altaar werd niet gecreëerd om te dienen als een politieke praatstoel; Het Altaar werd niet gecreëerd om de mensen te verhogen die het gebruiken tijdens de prediking; Ook werd het Altaar niet gecreëerd om gevoelens of een emotioneel geloof over te brengen.
Nee, duizend maal nee!


Het Altaar werd gecreëerd voor het offer. Ja, het werd uitsluitend gecreëerd zodat de offeraar zijn grootste probleem met God kon oplossen: tot Hem terugkeren. Telkens als de Almachtige Zich openbaarde aan de aartsvaders, profeten en dienaren, werden ze onmiddellijk verzocht om een Altaar op te bouwen en te offeren. Na zijn prachtige droom nam Jakob de steen, die hem als kussen diende, richtte hem op als een Altaar en goot de olie, die hij nog over had in de woestijn, erover uit. Daarna maakte hij zijn gelofte van geloof (zie Genesis 28).
Het Altaar is dus de Ontmoetingsplaats met God, de plaats van onvoorwaardelijke overgave, van offer…Het werd gecreëerd om offeranden te ontvangen, die de levens representeerden van degenen die bereid zijn om te gehoorzamen. Heilige en zuivere offeranden, die symbolen zijn van de Eerstgeborene van God, Jezus.
Het Altaar is de woonplaats van God op aarde. Een persoon die zich als offer overgeeft op het Altaar, wordt een bewegend Altaar van de Heilige Geest. Zoals het Altaar, God op aarde vertegenwoordigt, representeert het offer, het leven van de offeraar op het Altaar. Zo wordt het Altaar de Schoot van God voor de trouwe offeraar; Alleen het Altaar heeft de autoriteit om het offer te heiligen en de aanwezigheid van de offeraar voor de Allerhoogste te bevestigen.
Aan de andere kant, wordt de offeraar niet door God aanvaard, als het offer onheilig is.De Here Jezus beschouwt degenen die het offer op het Altaar meer waarderen dan het Altaar als blinden. Zij waarderen het goud meer dan het Altaar dat het goud heiligt.
Waarom doen zij dit? Omdat zij vleselijk zijn. Hun ogen zijn kwaadaardig en kunnen het offer alleen als economische waarde zien. Zij kunnen de spirituele waarden niet onderscheiden, omdat de god van deze wereld hun blind heeft gehouden. En als zij de offers niet als een symbool van hun eigen leven op het Altaar kunnen zien, hoe kunnen zij dan het Altaar dan als een symbool van God zien? Daarom noemt de Here Jezus hun huichelaars en blinden.
“Gij blinden, immers, wat is meer, de gave of het altaar, dat de gave heiligt?” (Matteüs 23:19)
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten