BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 13 februari 2014

VAN WIE BENT U EEN AANBIDDER?


Wat is de reden dat mensen, die zelfs geloof in God hebben, een gebonden leven leiden? Er is sprake van armoede, ongeluk in de liefde en leed in alle gebieden van het leven. Sommigen denken er zelfs aan om te sterven. Van de velen die zelfmoord pleegden vanwege hun problemen had, de meerderheid, toch geloof in God. En waarom werden zij verslagen door hun problemen, als zij in God geloofden? Hier is het antwoord:


 “Wederom nam de duivel Hem mede naar een zeer hoge berg en hij toonde Hem al de koninkrijken der wereld en hun heerlijkheid, en zeide tot Hem: Dit alles zal ik U geven, indien Gij U nederwerpt en mij aanbidt. Toen zeide Jezus tot hem: Ga weg, satan! Er staat immers geschreven: De Here, uw God, zult gij aanbidden en Hem alleen dienen…” 
(Matteüs 4:8-10).

Het voorstel van de duivel was om Jezus de glorie van deze wereld te bieden en de voorwaarde hiervoor was dat Hij hem zou aanbidden en dienen. Wat de duivel vroeg was dat de Here Jezus stopte om God te aanbidden en hem zou aanbidden. Het antwoord van Jezus aan de duivel was het volgende “Ga weg, satan! Er staat immers geschreven: De Here, uw God, zult gij aanbidden en Hem alleen dienen.”

Allen die God aanbidden leven door het geloof, door afhankelijk te zijn van Degene die zij aanbidden. Maar het feit dat de persoon zegt dat hij in God gelooft, wil niet zeggen dat hij Hem aanbidt. De persoon aanbidt de natuur, zijn huisdier, de sierraad, een kind, een kleinkind, de vrouw, de man, één of meerdere afgoden die door de religies gebracht worden of welk ander ding dan ook, terwijl hij geloof in God heeft. De betekenis van het woord “god” houdt in “iemand die aanbeden wordt.”

Als ik dus een persoon, object of iets aanbidt, dan maak ik daarvan mijn god. Hetgeen ik aanbid is hetgeen ik dien. Dat is de reden waarom het leven van de persoon mislukt is. Jezus zei tegen de duivel: “De Here, uw God, zult gij aanbidden en Hem alleen dienen.” Van wie bent u een aanbidder? Of van wat? Het antwoord is zeker in uw leven te zien.


Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten