BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 7 februari 2014

DE SCHAT


“Maar wij hebben deze schat in aarden vaten, zodat de kracht, die alles te boven gaat, 
van God is en niet van ons” (2 Korintiërs 4:7).

Dat is wat de Heilige Geest is. Een schat in vaten gemaakt van aarde (oftewel, ons lichaam). Wanneer wij Hem ontvangen dan zijn wij niet meer afhankelijk van onze eigen krachten. Waarom zouden wij de moeite maken om te vechten met onze eigen krachten? Waarom zouden wij het recht in eigen hand nemen, als de hoogst macht aan God behoort? Er is niemand beter dan Hij om ons te verdedigen en te versterken. Er is niemand beter die gerechtigheid kan doen geschieden, ons kan begeleiden en de dingen kan leiden waar ze dienen te belanden. Er is niemand beter om ons te helpen om om te gaan met degenen die afhankelijk zijn van ons en onze handen uit te reiken aan degenen die hulp nodig hebben. Er is niemand geschikter om voor ons te voorzien dan Hij. Hij is de schat; wij zelf zijn slechts aarden vaten. Zodat het duidelijk zal zijn voor allen, als er enige macht in ons zit, dan komt dat van Hem.


De volgende verzen beschrijven de kracht die wij van deze macht krijgen en hoe Hij ons onderhoudt: 
“in alles zijn wij in de druk, doch niet in het nauw; om raad verlegen, doch niet radeloos; vervolgd, doch niet verlaten; ter aarde geworpen, doch niet verloren” 
(2 Korintiërs 4:8-9).

In ALLES zijn wij in de druk. De problemen die opduiken en ons bedreigen zouden ons zelfs kunnen overwinnen of verdrukken, als wij leeg waren. Maar wanneer wij in het binnenste van deze aarden kruik kijken en de Schat zien, dan krijgen wij het vertrouwen dat er in Hem de macht is om elke verdrukking te overwinnen. Vanuit dat vertrouwen komt de vrede, die de verdrukken niet toelaat om zich te transformeren in benauwdheid.

In ALLES zijn wij om raad verlegen. Het is niet vreemd dat wij negatief verrast worden door een bepaalde situatie of iemands reactie. Wij kunnen om raad verlegen zijn, maar wij kijken naar de Schat in onze aarden krui en wij hebben de absolute overtuiging dat alles goed zal komen. Vanuit deze zekerheid, dit geloof, ontvangen wij de kracht die niet toelaat dat het gebrek aan raad zich transformeert in radeloosheid.

In ALLES zijn wij vervolgd. Het maakt niet uit wat wij doen, die aarden vaten die de Schat niet in zich hebben, hebben een viezigheid dat hun ertoe zet om ons op de slechtst mogelijk manier te bekijken. Het is dus normaal om vervolgd te worden, om onrechtvaardig behandeld te worden, verkeerd geïnterpreteerd en zelfs bespot te worden. Maar wij hebben de Schat in de aarden vaten en wij weten dat wij niet alleen zijn. Onze Schat heeft ons uitgekozen. Hij kende ons en hield van ons. Hij weet wie zijn. Hij begrijpt ons niet verkeerd, Hij kijkt niet met slechte ogen naar ons. Hij geeft ons het vermogen om degene die ons kwaad heeft gedaan te vergeven, om degene die ons vervolgt te zegenen. Vanuit deze liefde komt de vertroosting die de vervolging niet laat transformeren in verlatenheid. Integendeel, hoe groter de vervolging, hoe dichter wij bij onze Schat komen.

In ALLES zijn wij ter aarde geworpen. De strijden die opkomen, de momenten waarop wij ons gezicht op de grond zetten. De minuten waarop wij de vloer van de wc vullen met onze tranen of waarbij wij in stilte schreeuwen, vol berouw, wij openen onze ziel vóór het Altaar.

Wij zien dus, in deze aarden vaten, deze sterke en stralende Schat – en wij weten dat Hij onze structuur is. Wij zijn gevestigd op de Rots. Op onze Kostbare Steen. Geen enkele tegenslag, zal ons kunnen vernietigen, omdat wij op Hem gebouwd zijn. In de druk, doch niet in het nauw; om raad verlegen, doch niet radeloos; vervolgd, doch niet verlaten; ter aarde geworpen, doch niet verloren. Dit alles vanwege onze Schat.

Wij zijn aarden vaten te midden van zoveel aarden vaten… meer dan zeven miljard aarden vaten op deze wereld. In hoevelen ervan kunnen wij deze Schat, die zo noodzakelijk is, vinden? Hoeveel dorstige vaten, die al afgebrokkeld zijn omdat ze zo droog zijn, hebben deze innerlijke vervulling nodig? Velen zijn zich er niet van bewust dat de druk, de radeloosheid, de vervolgingen en de tegenslagen, vroeger of later, zullen komen. Maar alleen de aarden vaten die deze Schat in zich hebben zijn in staat om dat te verdragen. Deze vaten weten dat de hoogste macht die ons ondersteunt van de Schat komt en niet van de vaat. Daarom waarderen en ontvangen zij hem. En zij worden door Hem gewaardeerd. Dat God jullie allen zegent.


Met dank aan: Vanessa Lampert



Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten